• BIST 9452.26
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Çifte cinayet sanığı psikiyatriye sevk edildi

Çifte cinayet sanığı psikiyatriye sevk edildi
İnegöl’de iki farklı ormanlık alanda aynı av tüfeği ile öldürülen ve biri yakılan çifte cinayet sanıkları hakim karşısına çıktı.

Cinayeti işlediği öne sürülen İ.A., cezai ehliyete sahip olup olmadığının tespiti için, mahkemece psikiyatriye sevk edildi. 

İnegöl’de farklı ormanlık alanlarda bir gün arayla iki canı katlettiği öne sürülen İ.A. ve cinayete ortak oldukları bildirilen iki kişi, ağır ceza mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Bursa Cezaevi'nden İnegöl’e getirilen tutuklu şahıslar İ.A., K.G. ve A.M., dün İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde savunma yaptılar.

"SAĞLIKLI BİR İNSAN OLMADIĞIM DÜŞÜNÜLEBİLİR"

Sanık İ.A., mahkemedeki ifadesinde, “Raporlardan da anlaşılacağı üzere A.M. ile K.G.’nin birbirlerini yalanlayıcı, çelişkili ifadeleri tekrar görülmektedir. Bunlardan en önemli olanı Sabri Ö.’nün sırtından vurularak öldürülmüş olmasıdır. Çünkü, A.M. ifadesinde sözüm ona ben tüfeği bagajdan alıp, Sabri Ö. karşımda dikilirken 2 ya da 3 kez ateş etmişim. K.G. ise, ifadesinde ben A.M.’ye diyorum tüfeği bagajdan getir ve Sabri Ö.’ye göğsünden ateş etmişim. Otopsi raporlarına baktığımızda 5 adet mermi ile sırtından vurularak öldürülüyor. Buradan da anlaşıldığı üzere K.G. nasıl ki, Ferhat Y.’yi öldürdüğünü itiraf ettiyse, bu raporlar sonucunda umarım Sabri Ö.’yü de nasıl sırtından vurarak ya da A.M.’nin de bu olaylardaki fiili iştirakini itiraf edecektir. A.M. de olayların her neresindeyse, onun da en kısa zamanda itirafta bulunup mahkemeyi aydınlatarak, kimin cinayetlerde ne kadar iştiraki olduğunu anlatacağını düşünüyorum. Üzerinde durmaya çalıştığım husus şudur ki, ben cinayetler işlenirken, hiçbir türlü olayların içinde bulunmadım. Araçtan da inmedim, silah sesi dahi duymadım. Yine başından bu yana ifadelerimde yer yer olaylarda adı geçenlerin karakterlerinden bahsettim. Tamamen olayların aydınlanmasından mahkemeye yardımcı olması açısından, benim de geçmişten bu yana yaşantıma bakacak olursanız, çok da sağlıklı bir insan olmadığım düşünülebilir. Ancak bu demek değildir ki, cinayetleri ben işledim” dedi.

"PSİKOLOG NEZARETİNDE TEDAVİ SÜRECİM BAŞLADI"

1992 yılında Batman’da askerliğini yaptığı sırada, karakol baskınında el bombası patlaması sonucu yaralandığını ifade eden İ.A., “Baskın sırasında 2 asker yanımda şehit oldu. Bu olaydan sonra İnegöl’de psikolog nezaretinde tedavi sürecim başladı. Halen daha yer yer alkol ve uyuşturucuya da yönelip rahatlamaya çalıştığım zamanların dışında ilaç tedavisine devam ettim. Cezaevinde de ilaç kullanıyorum” diye konuştu.

"YALAN SÖYLÜYOR"

Savunma yapan sanık K.G. ise, “İ.A.’nın savunmalarını kesinlikle kabul etmiyorum. Yalan söylüyor. Her iki maktulü de İ.A. vurmuştur. Ben ne yaptıysam, onun baskı ve tehdidiyle yaptım” açıklamasını yaptı.

"OLAY ANİDEN GELİŞTİ"

Sanık A.M. de, “Her iki öldürme olayına da karışmadım. İ.A.’nın birini vuracağından haberim yoktu. Olay aniden gelişti. Ferhat’ın olayında sanık İ.A., Ferhat’ı vurduktan sonra tüfeği diğer sanık K.G.’ye verdi. Sanık K.G. de haplıydı. İ.A., K.G.’ye ‘sık’ dedi. Tüfek tutukluk yaptı. İ.A. tüfeği onarıp, K.G.’ye tekrar verdi. K.G. de gerek aldığı hapın etkisi gerekse İ.A.’nın kendisine karşı tehdit edici konuşması nedeniyle Ferhat’ın kafasına sıktı” şeklinde konuştu.

DURUŞMA ERTELENDİ

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, İ.A.’nın yazılı savunması gözetilerek, İnegöl’de tedavi gördüğünü belirttiği psikiyatrisin yaptığı tedavilere ilişkin tıbbi belgelerin temin edilip cezai ehliyetinin bulunup, bulunmadığının tespit edilmesinin sağlanması için duruşmayı 3 Ekim 2014 tarihine erteledi.

MAHKEME SIRASINDA ADLİYEDE GERGİNLİK

İki cinayet olayının sanıkları İ.A., K.G. ve A.M., getirildikleri sırada, adliye sarayının arkasında toplanan maktullerin yakınlarının saldırısına uğradı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis ve jandarma ekipleri, kısa sürede olayı bastırarak, sanıkların zarar görmesini önlediler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2580 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim