• BIST 9524.59
  • Altın 2488.161
  • Dolar 32.533
  • Euro 34.6453
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

Cildiniz ruhunuzun aynası! Mutluluk ve huzur cilt sağlığına da yansıyor

Cildiniz ruhunuzun aynası! Mutluluk ve huzur cilt sağlığına da yansıyor
Beslenme ve Diyet Uzmanı Yasemin Bradley, mutluluk ve huzurun cildin en büyük ilaçlarından olduğunu belirterek, "Bana cildinizi gösterin, size ruh halinizi söyleyebilirim"

Beslenme ve Diyet Uzmanı Yasemin Bradley, mutluluk ve huzurun cildin en büyük ilaçlarından olduğunu belirterek, "Bana cildinizi gösterin, size ruh halinizi söyleyebilirim" dedi. Cildin en iyi ilacının doğal mineralli sular olduğunu belirten Dr. Yasemin Bradley, pahalı krem ve losyonların harikalar yaratacağı düşüncesinin yanlış olduğunu belirterek, "Cilt, vücuttaki her doku gibi sürekli kendini yeniliyor. Vücudun cildi yenilemek için kullandığı materyal de tamamen yediklerimiz-içtiklerimizden sağlanıyor. Çoğu kişi beslenme şekillerinin de cilt üzerinde etkisi olabileceğini akıllarına bile getirmeden pahalı kremler-losyonlara yöneliyor, her yeni çıkan ürünün harikalar yaratacağını düşünerek hemen satın alıyor. Oysa sağlıklı bir cildin en büyük sırrı onu içeriden beslemekten ibaret" dedi.

"Cildinizin sağlıklı bir şeklide parlamasını istiyorsanız cilt sağlığı için zorunlu olan besinleri içeren yiyeceklerle beslenin" diyen Bradley, cilt güzelliği için tüketilmesi gerekli olan besinleri şöyle sıraladı:

"Günde 1,5 litre doğal mineralli su için. Cilt sorunu olanlara daha fazla su içmelerini öneriyorum. Bir sürahi sıcak suyun içine elma ?portakal veya sevdiğiniz meyvenin dilimlerini, tarçın çubukları veya nane yaprakları atın. Kışın sıcak yazın soğuduktan sonra gün boyunca bunu için. Deniz ürünleri, tam ekmek, et-özellikle koyun ve dana eti-,peynir, yumurta sarısı, zencefil kökü, buğday ürünleri, karaciğer, susam-ayçiçeği çekirdekleri, kakao, esmer pirinç, badem, bezelye, turp Ton, somon, uskumru, hamsi, sardalya, keten tohumu, ceviz. ayçiçeği, soya, mısır özü yağları, ceviz, fındık, badem, havuç, domates, patates, koyu yeşil yapraklı sebzeler, baklagiller, kereviz, avokado, kırmızı ve yeşilbiber tüketin. Koyu yeşil yapraklı sebzeler, narenciye grubu meyveler, çilek, brokoli, kavun, bezelye, soğan, lahana, brüksel lahanası, domates. Sebze yağları, zeytinyağı, balık yağı, yumurta sarısı, domates, koyu yeşil yapraklı sebzeler, ceviz, fındık, badem, fıstık, susam mutlaka tüketin"

Bu arada cildin düşmanlarını da açıklayan Yasemin Bradley, cildi ençok yaşlandıran etkenlerin de Stres, Sigara, Güneşte aşırı kalmak, Hava kirliliği, Aşırı hayvansal yağ tüketimi ve Yeterli su içmemek olarak tanımladı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4124 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim