• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

Cilt kanserini teşhis etmede en yeni yöntemler

Cilt kanserini teşhis etmede en yeni yöntemler
Kadınlarda en sık rastlanan kanser türlerinden biri olan cilt kanserine yönelik bilinçlenme artsa da günümüzde hala yeni teşhis ve tedavi yöntemlerine ihtiyaç duyulmaktadır.

Kadınlarda en sık rastlanan kanser türlerinden biri olan cilt kanserine yönelik bilinçlenme artsa da günümüzde hala yeni teşhis ve tedavi yöntemlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Özellikle yaz aylarında artan kanser vakaları bu konuyu oldukça önemli kılmaktadır. İşte sizler için hazırladığımız en yeni yöntemler;

 

Tüm Vücut Fotoğrafı

Dermatoloğunuza muayene olmaya gittiğinizde benlerinizi fotoğraflamak isteyebilir bunun sebebi bir sonraki muayenede benlerde kanser belirtileri gösteren şekil, renk ve boyut değişikliği olup olmadığını görebilmektir. Tıp fotoğrafçılığı olarak geçen bu yöntem dermatologlara hastaların cilt yüzeyinde gözle saptanması zor olan detayları yüksek çözünürlüklü sunarak daha kesin değerlendirmeler ve sonuçlar alınmasını sağlıyor. 

Dijital Dermoskopi

Taşınabilir bir mikroskop olarak tanımlanabilecek olan dijital dermoskopi dermatologların gözle ayırt edemeyeceği unsurları kolaylıkla saptayabilmektedir. Mekanizmasında yer alan yüksek yoğunluktaki ışık ve büyütme araçlarıyla erken teşhis konusunda önemi kanıtlanan bir alet olarak doktorlar tarafından tercih edilmeye başlamıştır. 

MoleSafe

En iddialı teşhis etme aletlerinden biri olan MoleSafe hem dermoskopi hem de tüm vücut fotoğraflama yöntemini de kullanarak detaylı bir değerlendirme sunmaktadır. Özellikle aile öyküsünde kanser türü olan bireyler için oldukça önemli bir erken teşhis yöntemi olan MoleSafe ile eğer risk taşıyorsanız cilt kanserine karşı önlem alabilirsiniz.

MelaFind

MelaFind yönteminde öncelikli olarak dermatoloğunuz MelaFind cihazı ile cilt yüzeyinin 2.5 mm altına kadar oluşmuş lezyonları inceleyebilecek ışık dalgalarına sahiptir. Benler ve lezyonlar hakkında kapsamlı bilgiler sunan MelaFind cihazını onaylayanlar kadar çok hassas bir makine olduğu için eleştirenler de vardır.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4107 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim