• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 24 °C

Cinsel gücü artıran besinler

Cinsel gücü artıran besinler
Cinsel gücün artmasında en önemli faktör kan dolaşım sistemidir. Bu sebeple dolaşımın iyi çalışması gerekir. Beslenme düzeninizde yapacağınız ufak değişimlerle cinsel yaşamınızı olumlu etkileyebilirsiniz...

Cinsel gücün artmasında en önemli faktör kan dolaşım sistemidir. Bu sebeple dolaşımın iyi çalışması gerekir. Beslenme düzeninizde yapacağınız ufak değişimlerle cinsel yaşamınızı olumlu etkileyebilirsiniz.

*Çikolata, serotonin ve dopamin hormon sentezini tetiklediği için mutluluk verir ayrıca theobromin içermesinden dolayı sizi uyarır.

*Birçok meyvede bulunan antosiyan, kan akışkanlığını hızlandırır. Özellikle ahududu, böğürtlen, çilek, kiraz, yabanmersini antosiyaninden zengindir.

*Somon, omega-3 oranı fazla olan balıklardandır ve omega-3 kan akışkanlığını hızlandıran bir yağ asididir.

*Demir eksikliği cinsel hayatı olumsuz etkileyebilir, demir eksikliğinin oluşmaması için de yağsız kırmızı et, tavuk, hindi, yumurta ve kurubaklagiller tüketilmelidir.

*Avokado;
B6 vitamininden zengindir dolayısıyla serotonin salgılanmasını uyarır ayrıca E vitamininden zengindir testesteron salınımını artırır.

*Domates
, likopenden zengin bir sebzedir ve libido artırıcı özelliğe sahiptir.

*Sarımsak
, damarları genişletir ve dolayısıyla dolaşımı hızlandırır.

*İstiridye, midye, deniz tarağı çinko ve iyottan zengin deniz mahsulleridir. Çinko testesteron salgılanması için önemli bir mineraldir. Dyt.Ozlem Sert Aydın

*Acı biber
, kan akışını hızlandırdığı ve sinir uçlarını etkilediği için önemlidir. Aynı etkiyi zencefil de gösterir.

*Ananas, bromelin enzimi içermektedir ve bromelin de libidoyu artırır.

*Yumurta, B6 ve B5 vitaminlerinden zengindir yani strese karşı koruyucu, hormon seviyesini dengeleyicidir. Böylelikle libidoyu artırır.

*Kuruyemişler, özellikle badem, fındık ve antep fıstığı l-arjinin adlı aminoasitten zengindir ve dopamin hormonu sentezini tetiklediği ve dolayısıyla kan akışını hızlandırdığı için tüketilmesi gereken besinlerdendir.

*Sigara elbette vücudumuzda bütün sisteme zarar vermektedir ama özellikle dolaşım sistemini etkileyip kanda toksik madde miktarını artırmaktadır. Bu da cinsel hayatı olumsuz etkileyen bir faktördür.

*Sağlıklı bir cinsel hayat için alkol tüketiminizi azaltmalı, işlenmiş yiyeceklerden ve kalorisi yüksek besinlerden uzak durmalı, her sebze ve meyveyi mevsiminde tüketmeli ve stressiz bir yaşam için elinizden geleni yapmalısınız.

Diyetisyen Özlem Sert Aydın

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3281 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim