• BIST 9093.3
  • Altın 2324.193
  • Dolar 32.3628
  • Euro 34.9825
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Cinsel ilişki süresini uzatmanın yolları

Cinsel ilişki süresini uzatmanın yolları
Sigara ve alkol kullanan bir erkek hem vajina içersinde daha kısa süre kalır, hem de cinsel ilişki sırasında çabuk yorulur...

Spor yapmanın sağlık için önemi kaçınılmaz bir gerçek. Düzenli egzersiz yapan insanlar hem daha sağlıklı bir yaşam sürüyor, hem de daha formda bir vücuda sahip oluyor. Sporun bir yararı daha var, o da erkeğin cinsel performansını arttırması.

Cinsellik, aile ve evlilik konularında toplumu bilgilendirmeyi ve farkındalığı arttırmayı amaçlayan Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği-CİSED sporun cinsellik üzerindeki etkisi konusunda çok çarpıcı bir basın açıklaması yaptı.


Spor yapan bir erkek cinsel ilişkiyi daha uzun sürdürebilir
Sporun sağlık için çok önemli olduğunu söyleyen CİSED Genel Başkanı Dr. A. Cem Keçe; "Düzenli egzersiz yapmak her yaştan kadın ve erkek için çok faydalıdır. Hem kişinin sağlığını korumasına ve daha formda bir vücuda sahip olmasına, hem de stresi yenmesine yardımcı olur. Düzenli spor yapmanın özellikle erkekler için cinsel açıdan da faydası çoktur. Spor yapan bir erkeğin cinsel performansı daha iyi olur.'' dedi.

Egzersiz sırasında kalp atımının hızlandığını ve vücuda daha fazla kan pompalandığını da belirten Dr. Keçe; "Vücuttaki kan akışı hızlandığında, cinsel organlara giden kan akışı da hızlanır. Böylece erkeğin cinsel isteği de artar. Ayrıca formda bir erkek cinsel birleşme sırasında vajina içersinde daha uzun kalabilir, yorulmadan ilişkiyi daha uzun sürdürebilir.

Oysa ki formda olmayan, sigara ve alkol kullanan bir erkek hem vajina içersinde daha kısa süre kalır, hem de cinsel ilişki sırasında çabuk yorulur yani bilinçdışı haz ve elem dengesinden dolayı, seks yaparken yorulan erkeği korumak adına erkeği erken boşalmaya veya sertleşmesini kaybetmeye zorlayabilir. Bu nedenle erkeklere düzenli egzersiz yapmalarını öneriyoruz.'' dedi.


Aşk kaslarını çalıştıran egzersizler cinsel performansı arttırıyor
Aşk kaslarının cinsellikten alınan zevki arttırmada çok önemli bir yeri söyleyen CİSED Genel Başkan Yardımcısı Psk. Gülüm Bacanak; "Kemik çatının alt kısmında pelvis tabanı adı verilen bölgede bulunan kas grubuna pelvis tabanı kasları yani aşk kasları adı verilir. Aşk kasları daha derinde yer alan diğer kaslarla beraber çalışarak idrar yapma ve tutma, dışkılama, cinsel işlevlerin yerine getirilmesini ve çatı kemik içinde yer alan organların sarkmadan burada kalmasını sağlarlar.

Bu kaslar gün için sıkıp bırakarak çalıştırılır. Pilates yaparak, yere yatarak bacakları bisiklet çevirir gibi hareket ettirerek çalıştırılabilir. Böylece o bölgedeki kaslar güçlenir, o bölgeye giden kan alkışı hızlanır ve cinsel performans ve penisin sertleşme kalitesi artar, erkeğin boşalma süresi uzar." dedi.


Erkek ne kadar ön sevişme yaparsa vajinada da o kadar süre kalabilir
Ön sevişmenin cinsel ilişkinin en önemli kısmı olduğunu belirten CİSED Genel Sekreteri Psk. Dnş. Fatma Ayrık; "Erkeklerin 3 büyük korkusu vardır. Bunlar; "ya penisim sertleşmezse", "ya önsevişme sırasında vajina içine girmeden penisim inerse" ve "ya partnerim boşalmadan erken boşalırsam" şeklindedir.

Formda ve düzenli spor yapan bir erkeğin hem kendine hem de vücuduna olan güveninin artmasıyla birlikte, bu korkulardan zihni arınacak ve cinsel performansı da o düzeyde artacaktır. Yeterli bir ön sevişme sonrası vajina içersinde de aynı uzunlukta kalabilecektir. Erkek önsevişmede başta klitoris olmak üzere kadının erojen bölgeleri uyarmalı ve partneri boşalmaya yakın cinsel ilişkiye girmelidir. Bize göre sağlıklı bir ilişkide erkeğin vajina içersinde kalma süresi ön sevişme süresi kadar olmalıdır.

Erkek önsevişmede başta klitoris olmak üzere kadının erojen bölgelerini uyarmalı ve partneri boşalmaya yakın cinsel ilişkiye girmelidir. Bunun için de ortalama 10 dakika civarında bir önsevişme yeterlidir. Ön sevişmeyi boşalmadan uzun süre sürdürebilen bir erkek, vajinal ilişkiyi de o kadar süre devam ettirebilir." dedi. 

 

ekolay.net

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 6166 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim