• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Cinsel isteksizlik hepimizi vurdu!

Cinsel isteksizlik hepimizi vurdu!
Cinsel sorunların eşlik ettiği evliliklerin bir kısmı, aldatma ve boşanmayla sonlanıyor

Son yıllarda teşhis ve tedavisinin ne kadar kolaylaştığı düşünülürse, evliliklerin kurtarılmasının da o denli kolay olacağı tahmin ediliyor. Ama öyle olmuyor. Çünkü isteksiztaraf için, evlilikte seks olmaması asla bir sorun teşkil etmiyor. Bu konuda tedavi olmayı da gerekli bulmuyorlar. Karşı taraf, mutsuzluğu ve tatminsizliğiyle baş başa kalıyor.

Sonuçta da aldatmaya veya boşanmaya doğru giden bir ilişki görüyoruz. Özellikle bir taraf tatminsizken, diğerinin umursamaz ve önemsemez davranması sadece seks yapmamalarına değil, ilişkinin tüm boyutlarına yansıyor. Çiftler, duygusal olarak da bağını kaybediyor.

Eşlerden birinin profesyonel yardım alması yeterli mi?

Cinsel sorunlar hem hastalarda hem de partnerlerinde özgüven eksikliği, öfke, endişe, depresyon ve mutsuzluk yaratıyor. Erkekten kaynaklanan sorunların kadın üzerindeki etkisi önemli bir konu. Çalışmalarımız, erkekte sertleşme sorununun kadında cinsel tatmini neredeyse yarı yarıya azalttığını gösteriyor.

Ancak daha önemlisi erkek sorun yaşadığında kadın suçu kendinde arayabiliyor. Kendine güveni azalıyor. “Beni aldatıyor mu?” veya “Beni artık beğenmiyor” diye düşünebiliyor. Çalışmalarımızda 10 kadından beşinin bu nedenle çekiciliğini yitirmiş hissettiğini bulduk. Kadın, erkek cinsel sorunlarını strese ve psikolojik etkenlere bağlıyorsa eşiyle iletişim kurmuyor. Erkekler de ihtiyaçları olan yardımı almaya daha az yatkın oluyor. Yani kadın etkileniyor ancak eşiyle konuşmazsa sorunun çözümü daha güç oluyor.

Biz bu durumda kadın ve erkeğin oturup birbirlerine samimiyetle hislerini, düşüncelerini anlatmasını ve çözüm yolu aramalarını öneriyoruz. Hastaları eşleriyle birlikte dinliyor ve çözüm önerileri getiriyoruz.

Yanlış bilinenler

1. Cinsel konular tabudur.
2. Cinsel sorunlar tamamen psikolojiktir.
3. Cinsel sorunlar yaşlanmanın doğal bir sonucudur.
4. Cinsel sorunlar tedavi edilemez.
5. Kadının ve erkeğin aynı anda tatmin olması gerekir.

Sekste erkekler ve kadınlar neye önem veriyor?
Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7195 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim