• BIST 9441.89
  • Altın 2500.822
  • Dolar 32.5968
  • Euro 34.7549
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 20 °C

Cinsel sorunlar kalp hastalığı habercisi

Cinsel sorunlar kalp hastalığı habercisi
Prof. Dr. Bingür Sönmez'e göre; erkekler de tıpkı kadınlar gibi menopoza girebiliyor! Üstelik bu dönemde yaşadıkları cinsel sorunlar, kalp hastalıklarının ilk sinyalleri anlamına geliyor

 

BEL ÇEVRESİ ÖNEMLİ
Bel çevresi, kaç santimetreden sonra tehlike çanları çalar?
Erkeklerin, hangi yaşta olursa olsun göbek çevresi 102 santimetreden fazla olduğu durumlarda, rutin kan yağları kontrolü ile birlikte mutlaka testosteron seviyesine de bakılmalıdır. Çünkü göbek çevresinde biriken yağlar, henüz açıklanamayan bir mekanizma ile (aromataz isimli enzim) testosteronunu azaltır. Kolesterol ve trigliserit ise yükselir.

TESTOSTERON 30 YAŞINDAN SONRA AZALMAYA BAŞLAR
Memorial Şişli Hastanesi Üroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Acar, erkeklerde testosteron seviyesindeki azalmanın etkileri hakkında şu bilgileri verdi:

TAKVİYE İYİ GELİR
Yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan testosteron eksikliği, hemen her erkekte görülen ve 40 yaşından sonra gelişen bir durumdur. Yapılan çalışmalar 30 yaşından sonra testosteron düzeyinin her yıl yüzde 1 oranında azaldığını göstermiştir. Bunun vücutta yarattığı olumsuz etkiler arasında; kilo alma, kemiklerde güçsüzlük, cinsel fonksiyonlarda azalma, depresyona meyil gibi birçok sorun sayılabilir.
Erkeklik hormonu testosteron; kilolu erkelerde yağ dokusundaki bir enzim (aromataz) sayesinde kadınlık hormonu olan östrojene dönüşür. Bu kısır döngü, testosteronu daha da düşürür. Bazı erkeklerdeki göğüs büyümesinin nedeni ise testosteronun yerini östrojenin almasıdır.

GÜÇLÜ KEMİKLER
Bu tür hastaların hemen hepsi, cinsel isteksizlik ve ereksiyon kaybı yaşar. Hastalara uygulanan hormon takviyesi sayesinde, vücuttaki yağ oranı azalır, östrojene dönüşüm engellenir ve hastalarda cinsel performans artar. Kemik güçsüzlüğü azalır, hayata bakış açısı değişir ve hastalar hayattan daha fazla keyif alır.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8697 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 4 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim