• BIST 9079.97
  • Altın 2324.391
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.885
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Cinsel sorunlar kalp hastalığı habercisi

Cinsel sorunlar kalp hastalığı habercisi
Prof. Dr. Bingür Sönmez'e göre; erkekler de tıpkı kadınlar gibi menopoza girebiliyor! Üstelik bu dönemde yaşadıkları cinsel sorunlar, kalp hastalıklarının ilk sinyalleri anlamına geliyor

 


BY PASS'TAN SONRA ÜROLOG MUAYENESİ
Testosteron takviyesi by pass olan hastalara da yapılabilir mi?
Birçok kalp hastası, daha mutlu ve güvenli bir cinsel yaşantı kazanmak için ameliyat olmaya karar veriyor. Hastaların bilinçaltında yatan, başarılı bir ameliyattan sonra başarılı bir cinsel yaşam sürecekleridir ama bu durum çoğu zaman gerçekleşmez.

By pass sonrası başarılı bir cinsel hayat için ne yapılması lazım?
Ameliyat olan kalp hastalarının mutlaka bir üroloji uzmanı tarafından da değerlendirilmesi ve ihtiyaç halinde testosteron seviyelerinin yükseltilmesi gerekir. Kalp ve damar hastalığı olanlara testosteron takviyesi yapıldığında hasta önce zayıflar, kemik kırılmaları azalır, kan yağları düşmeye başlar ve mutlu olur. Bu yıllarca ihmal edilmiş bir tedavidir.

"YAPMAYIN DOKTOR! YA DÜŞÜK ÇIKARSA?"
Testosteron takviyesinin yaygınlaştırılmasında neden gecikildi?
Buna hastalar neden oldu! Kadınlarımızı yıllarca menopoz konusunda bilinçlendirdik ama aynı durum, erkek için geçerli değil. Erkek hastalar; testosteron seviyesinin düşük çıkmasından endişe ederek, "Hormon takviyesi yapalım" teklifi karşısında kendilerini hakarete uğramış gibi hissediyor. Çoğu hastanın ilk reaksiyonu "Yapma doktor! Ya düşük çıkarsa?" oluyor. Doktorlar da bu soruna odaklanmakta sıkıntı yaşıyor.

PSA'YLA BİRLİKTE KONTROL ETTİRİN
Prostat kanseri riskini belirleyici en önemli testlerden biri olan PSA ile birlikte, testosteron seviyesine de baktırılmalıdır. 50 yaş üzerindeki erkekler için yaşlı ifadesi kullanılamaz ama üretkenliği azalmışsa ve psikolojik anlamda sıkıntı yaşıyorsa, hormon düzeyleri kontrol edilmelidir. Kardiyologlar, kan yağlarına baktırırken mutlaka testosteron seviyesine de bakmadırlar.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8669 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 4 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim