• BIST 9530.47
  • Altın 2479.559
  • Dolar 32.4591
  • Euro 34.6648
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Çocuğunuzu proteinle koruyun!

Çocuğunuzu proteinle koruyun!
Uzmanlar, kış mevsiminde ortaya çıkan üst solunum yolları enfeksiyonlarından çocukların daha çok etkilendiğine dikkat çekerek ailelere tavsiyelerde bulundu.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gürkan Bozan, çocukları en sık doktorun karşısına getiren nedenlerin başında enfeksiyonların geldiğini belirterek, belli enfeksiyon hastalıklarının okul gibi kalabalık ortamlarda daha sık görüldüğüne dikkat çekti. Ailelere çocuklarını üst solunum yolu enfeksiyonlarından korumak için tavsiyelerde bulunan Dr. Gürkan Bozan, hijyen ve grip aşınsının önemini aktararak, "Çocuğunuza örnek olarak ona el yıkama alışkanlığı kazandırın.

Sık görülen nezle, grip, ishal gibi hastalıkların mikropları kirli ellerle vücudumuza taşınmaktadır. Ellere bulaşan bakteri ve virüsler ağız ya da burun yolu ile vücuda girer. Bunu önlemenin en etkin yolu ise ellerin sık sık yıkanmasıdır. Özellikle okul çağı çocuklarına bu alışkanlığın kazandırılması önem taşır. Çocuğunuzun yaşına göre olması gereken aşılarının tam olduğundan emin olun. Yuva, okul gibi kalabalık ortamlara girmeden önce eğer eksik aşılar varsa tamamlatın" şeklinde konuştu.

Uzm. Dr. Bozan, dengeli beslenmenin çok önemli olduğunu belirterek hasta kişilerden uzak durulması gerektiğini hatırlattı. Bozan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Protein vücutta mikroplarla savaşmaya yarayan antikoru üretir. Bu önemli işlevinden dolayı çocuğun her gün yeteri kadar proteinli gıdalarla, yani et, süt, yumurta, peynir ve yoğurt ile beslendiğinden emin olun.

Çocuğun evde ve okulda dengeli beslenmesini ve böylece ihtiyacı olan temel besin maddeleri ve vitaminleri almasını sağlayın. Dengeli beslenen kişinin bağışıklık sistemi de hastalıklara daha dirençli olacaktır. Soğuk hava insanların kapalı ortamlarda bir araya gelip birbiriyle temasını kolaylaştırdığı için üst solunum yollarının sonbahar ve kış mevsiminde daha fazla görülmesine neden oluyor. Bu yüzden çocuğu mümkün olduğunca hasta insanların yer aldığı ortamlarda bulundurmayın."

Uzm. Dr. Bozan, bilinçsiz antibiyotik kullanımının da sakıncalı olduğunu sözlerine ekledi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2961 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim