• BIST 8886.87
  • Altın 2239.383
  • Dolar 32.3397
  • Euro 35.1137
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Çocuk cerrahisinde en sık yapılan operasyonlar

Çocuk cerrahisinde en sık yapılan operasyonlar
Çocuk Cerrahisi tedavisinde en sık yapılan operasyonlar yenidoğan sünneti ve kasık fıtığı ameliyatıdır.

Çocuk cerrahisi, genellikle çocuk hastalıkları ile ilgili tedavilerde rol alır. Çocuk hastalıkları alanı diğer cerrahi tedavilere göre daha geniştir. Çünkü çocuk cerrahları bebeklik, çocukluk ve gençlik döneminde gerçekleşen ağır doğumsal anomalileri de düzeltirler. Bunların başlıcaları; fıtık ve apandisit gibi çocuklarda sık rastlanan bir problemdir.

Çocuk Cerrahisi tedavisinde en sık yapılan operasyonlar yenidoğan sünneti ve kasık fıtığı ameliyatıdır. Tüm fıtıkların % 75'ini kasık fıtıkları oluşturur ve erkeklerde kadınlara oranla 25 kat daha fazla görülür. Kasık fıtığı sürekli ağrı yapar, dış görünüşünüzü bozar, fakat daha da önemlisi ne zaman ve nerede ortaya çıkacağı belli olmayan, ciddi sağlık sorunlarına yol açar.

Kasık fıtığının belirtileri;

► Kasık kemiğinin her iki tarafında şişlik olması
► Şişlikte ağrı ve sızı hissedilmesi
► Kasık bölgesindeki şişlikte oluşan kızarma
► Erkekler de testis şişmesi

Kasık fıtıkları endirekt, direkt ve fenomal olmak üzere 3 çeşittir. Kasık fıtığı ameliyatı en çok uygulanan yöntemlerde birisidir. Fıtık ne kadar erken teşhis edilirse, ameliyat da o kadar kolay ve başarılı geçer. Erken teşhis edilmeyen fıtıklar ise operasyon riskini ciddi bir şekilde arttırmaktadır.

Kasık fıtığının ilaç tedavisi mümkün değildir. En kesin çözüm ameliyattır. Erken teşhis edilen kişiler bazen sadece lokal anestesi ile fıtık ameliyatı olur. Ciddi boyutlara ulaşmış fıtıklar ise hayati risk taşır ve hemen alınması şarttır. Ameliyat sonrası tekrar fıtık çıkma olasılığı düşüktür.

Yenidoğan Sünneti

Yenidoğan sünneti, ülkemizde en sık uygulanan cerrahi işlemdir. Bu cerrahi işlem sadece lokal anestezi yoluyla yapılmaktadır. Bu yolla da bebeğin uyumaması nedeniyle risk de ortadan kalkmış olur. Sünnet derisi damarsal yapısı yeni gelişmekte olduğundan dolayı sünnet işlemi sırasında kanamanın kontrolü kolay olur ve işlem tamamlandıktan sonra kanama riski az olur. Yenidoğan sünnetinde bebekler ağrı duyar fakat yarım saat önce sürülen uyuşturucu krem sayesinde bu ağrı engellenebilir. Sünnet işlemi sonrasında ise bakım çok daha kolay olur. Bu günlerde siz ve bebeğiniz bu işi beraber rahatça halledebilirsiniz.

Ayrıntılı Bilgi İçin Prof. Dr. Aydın Yağmurlu’nun sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Detaylı bilgi için: http://www.aydinyagmurlu.com 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 6589 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim