• BIST 9079.97
  • Altın 2309.701
  • Dolar 32.3391
  • Euro 35.0977
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

'Çocuk nörolog yok' haberine bakan Recep Akdağ el attı

'Çocuk nörolog yok' haberine bakan Recep Akdağ el attı
Diyarbakır ve Güneydoğu genelinde uzun yıllardır bir çok fakir ve yardıma muhtaç ailelere yönelik sosyal sorumluluk hizmetleriyle tanınan Derman Baba lakaplı Yılmaz Acu'nun gündeme getirdiği sorun, başkent Ankara'da da gündeme geldi.

'Derman Baba Yetiş Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği' Başkanı Yılmaz Acu, bir süre önce konuyu gündeme getirerek, yaklaşık iki aydan bu yana vatandaşların büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getirmişti.

Derman Baba Acu, açıklamasında 'Nüfusu 1.5 milyonu aşan Diyarbakır'da bir tek Çocuk Nöroloji uzmanının bile olmadığına vurgu yaparak, Hastalar ve ailelerin perişan olduğuna dikkati çekmiş ve yetkilileri göreve davet etmişti.

Derman Baba'nın bu çağrısı yerini buldu. Konu, başkent Ankara'da Sağlık Bakanlığı'nda gündeme geldi. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, konunun araştırılacağı ve kısa bir süre içinde çözüm getirileceği belirtildi. Derman Baba'nın konuyla ilgili açıklamalarını gazete ve televizyonlardan takip eden Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, harekete geçerek Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile bir görüşme yaptı.

Bakan Akdağ ile makamında görüşen Milletvekili Cuma İçten, sorunun zaman geçirilmeden kısa süre içinde çözüme kavuşması gerektiğini dile getirdi.

MİLLETVEKİLİ İÇTEN: 'DERMAN BABA'NIN DUYARLILIĞI TAKDİR EDİLMELİ'

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

'Kadim kentimiz Diyarbakır'ın her türlü sorununun kalıcı ve köklü çözümlere kavuşması bizim öncelikli görevlerimiz arasında yer alıyor. Bizi oylarıyla TBMM çatısı altına gönderen vatandaşlarımıza karşı, hiç bir mazeretin arkasına sığınmadan hizmet etmemiz öncelikli şiarımızdır.

Bu hedef doğrultusunda kentimizin sorunları ile ilgili olarak yerel ve ulusal basın-yayın kuruluşlarında gündeme gelen gelişmeleri, büyük bir titizlikle takip ediyoruz. Vatandaşlarımızın Derman Baba lakabıyla andığı Yılmaz Acu'nun bu konudaki hassasiyeti, hepimiz tarafından biliniyor.

Zaten kendisi Türkiye kamuoyunun yakından tanıdığı bir sima. Kendisiyle zaman zaman muhtelif platformlarda görüşmelerimiz oldu. Gazeteler, televizyonlar ve haber siteleri, bu sorunu gündeme getirince, hemen kendisini aradım. Gösterdiği duyarlılık için teşekkür ettim.

Sağduyusu ve hassasiyetinin yanısıra ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yaptığı sosyal içerikli çalışmalar, gerçekten takdire değer. Kaldı ki, sağlık gibi hayati önem taşıyan bir sorun karşısında hiç birimiz kayıtsız kalamayız.

Hastalarımız ve ailelerinin mağdur edilmesine fırsat vermeyeceğimiz gibi, bu konuyu rant konusu haline getirenlere seyirci kalmayacağımızın da bilinmesini isterim.

Konuyla ilgili hemen Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ'dan randevu istedim. Makamında yaptığımız görüşmede bu sorunu enine boyuna değerlendirdik. Sayın Bakanımız büyük bir hassasiyet göstererek, hemen gerekenin yapılması yönünde kurmaylarına talimat verdi. Kentimizde görev yapmak üzere iki Çocuk Nöroloji Doktoru önümüzdeki hafta göreve başlayacak. Doktorlarımızdan biri Çocuk Hastanesi'nde, diğeri ise Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapacak.

DERMAN BABA ACU: 'MEDYANIN KATKISI YADSINAMAZ'

Öte yandan konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Derman Baba Yılmaz Acu şunları söyledi:

'İlimizin güzide basın-yayın kuruluşlarına müteşekkirim. Konuya dile getirdiğimde büyük hassasiyet göstererek, yerel ve ulusal platformda gündeme gelmesini sağladılar. Televizyonlar, gazeteler, radyolar, internet siteleri, kısacası bütün medya kuruluşları, bu sorunu gündeme getirdi.

Benim yaptığımız bir insanlık görevi. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın, sağlık gibi hayati bir konuda mağdur edilmesine göz yumamazdık. Kaldı ki, böylesi bir konunun rant malzemesi haline getirilip, ailelerimizden 250 lira para istenmesi de açıkçası kabul edilemez bir durum. Hastalar ve yakınları, gerek yüz yüze ve gerekse telefonla sorunu anlatarak, bir an önce çözüm üretilmesi gerektiğini belirttiler. Her vatandaş gibi, ben de bu soruna kayıtsız kalmayarak, ülkemiz genelinde gündeme gelmesi için çaba harcadım. Milletvekilimiz sn. Cuma İçten, Sağlık Bakanımız ile görüşerek, kısa süre içinde çözüm üretilmesini talep etti. Sayın Bakanımız da çözüm yönünde büyük katkı sundu. Allah razı olsun. Sorunun gündeme gelmesinde büyük katkı sağlayan basınımızın değerli emekçilerine, gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ederim.

Sorunun çözümünde okyanusta damla misali de olsa katkım olduysa ne mutlu bana. Unutulmalı ki, sağlık ihmale ve beklemeye gelmez. Hele hele söz konusu geleceğimizin teminatı biricik çocuklarımız olunca, akan sular durur.sağlıkta tasarruf olmaz dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2446 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim