• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Çocuklara "müzik" terapisi !

Çocuklara "müzik" terapisi !
Türkiye'de de uygulamaya konula 'müzikle terapi', bazı çocuk rahatsızlıklarına iyi geliyor.

Yurt dışından sonra ülkemizde de uygulanmaya başlanan 'müzikle terapi' ile, çocuklarda öğrenme zorluğu, hiperaktivite, otizm ve diğer zihinsel rahatsızlıklarda etkili sonuçlar elde ediliyor.

Yetişkinler kadar çocukların da ruh sağlığına iyi gelen 'müzik'; dinlemek ve dans etmekten farklı olarak, uzun zamandır sağlık alanında tedavi yöntemi olarak kullanılıyor. Türkiye'de müzikle terapi yapan kurumlar arasında Reem Nöroloji Merkezi de bulunuyor. Merkezin yöneticisi ve Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, müzikle terapinin amacını, nasıl bir yöntem izlediklerini ve hangi çocuklar üzerinde daha etkili sonuçlar elde ettiklerini Bebeğim ve Biz dergisine anlattı...

KAPASİTEYİ ARTIRIR

Roma, eski Yunan ve Çin'den günümüze kadar gelen müzikle tedavi, yetişkinlerin yanı sıra çocukların ruhsal sağlıkları açısından da önem taşıyor. Müzikle tedavi yöntemi; çocukların kendini ifade etme yeteneklerini geliştiriyor, estetik, yaratıcı ve yapıcı düşünme kapasitelerini de artırıyor.

ALIŞMALARI ÇOK ÖNEMLİ

Okul çağındaki çocukların daha hızlı okumaları; yazma, anlama ve düşünmede öğrenme güçlüğü çeken çocukların eğitimleri ve stresin, sıkıntının azaltılması yine müzikle terapi sayesinde başarılı olabiliyor. Bebeklikten itibaren ebeveynlerin çocuklarını müzik sesine alıştırmaları çok önemli.

ALGIYI GELİŞTİRİYOR

Görsel dünyayı algılayabilme, nesnelerin görüntülerini zihinde oluşturabilme ve bunların farklılıklarını kavrayabilme yetisi Spatial zekanın temeli için de müzikle uğraşmak oldukça faydalı.

ZEKA İLERLER

Çocuklara az da olsa müzik eğitimi vermek; onların zekalarını, algılama ve öğrenme kapasitelerini, bedensel ve zihinsel koordinasyon kurmalarını ve yaratıcılıklarını da geliştirmelerine yardımcı olur.

MÜZİK SUÇU AZALTIR

Müzikle iç içe olan bireyin sevgi ve saygı yetisi daha gelişmiş oluyor. Müzikle uğraşanlar ve müzisyenler toplumsal suçlara çok daha az karışıyor. Ayrıca müzik; kişiler arasındaki sevgi, saygı ve hoşgörü yetilerini geliştirerek, yasalara karşı gelmeyi ve suç işlemeyi azaltıcı bir etkiye de sahiptir.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8136 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim