• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 22 °C

Çocuklara şeker değil dondurma verin

Çocuklara şeker değil dondurma verin
Bayramda sıkça yaşanan mide ve sindirim sorunları sadece oruç tutanlarda değil çocuklarda da görülüyor. Uzmanlar çocuklara şeker yerine dondurma, sütlü tatlı ve meyve öneriyor.

Metabolizmanın yavaşladığı, vücudun kendini tamire aldığı ramazanın ardından aniden değişen yeme düzeni sağlık sorunlarına yol açıyor. Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Uzmanı Doç. Dr. Zehra Büyüktuncer Demirel, “Az az ve sık sık beslenmenin bayram döneminde de mutlaka temel ilke olması gerektiğini söyledi. Demirel, “Ramazan döneminde vücudun enerji depolarının kısıtlanması noktasında uyarılar getirdi. Ama az az sık beslenmek metabolizma hızını da zaman içerisinde artıracak. Bu açıdan da öğün sayısının fazla olması önemlidir” diye konuştu.

İkramlıklar küçük porsiyon olsun

Ramazan sonrası en sık karşılaştıkları sorunların başında mide yanmaları, midede ekşimeler, bağırsakların bozulması ve özellikle çocuklarda bağırsakların bozulması sonucu oluşan ishaller olduğunu söyleyen Demirel, çocukları şeker konusunda kısıtlamanın zor olduğunu ancak bu konuda alternatif çözümlerin sağlanabileceğini vurguladı. Miktarına dikkat etmek koşuluyla bayramda çocuklara sütlü tatlılar ya da dondurma verilebileceğini belirten Demirel, “Dondurmanın yanında önerebileceğimiz bir diğer besin de meyveler olabilir. Meyvelerin tüketilmesi diğer zararlı besinlerden çocukları uzak tutmak için çözüm olabilir” şeklinde konuştu. Bayram ziyaretlerinde yemek konusunda fazla ısrarcı olunmasının da düzensiz beslenmede etkisi olduğunu ifade eden Demirel, tatlıları ve diğer yiyeceklerin küçük porsiyonlarda hazırlanarak servis edilmesini önerdiklerini belirtti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2593 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim