• BIST 9479.97
  • Altın 2495.131
  • Dolar 32.5981
  • Euro 34.7923
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

D vitamini hipertansiyonu önlüyor

D vitamini hipertansiyonu önlüyor
Yaklaşık 150 bin Avrupalı üzerinde yapılan araştırma D vitamininin yüksek tansiyon riskini azalttığını ortaya koydu. Daha önceki araştırmalar da D vitamini eksikliğinin MS dahil bağışıklık sistemini etkileyen hastalıklarda etkili olduğunu göstermişti.

WASHINGTON - Yeni bir araştırmaya göre D vitamini hipertansiyonu önlüyor. Bu konudaki araştırmayı yürüten Güney Avustralya Üniversitesi uzmanı Elina Hypponen, hergün D vitamini alanların şeker hastalığı ve kalp rahatsızlıklarına yol açan yüksek tansiyon riskini düşürmüş olduklarını söyledi.       

Yaklaşık 150 bin Avrupalı üzerinde yapılan araştırmada, belirli bir gene sahip olan insanların vücudunda daha fazla D vitamini bulunduğunu ve bunlarda hipertansiyon riskinin düşük olduğunu belirlendi.    

Daha önceki araştırmalar D vitamini eksikliğinin MS dahil bağışıklık sistemini etkileyen hastalıklarda bir risk faktörü olduğunu ortaya koymuştu.   

Son araştırmaya göre, tenleri daha koyu olanlar, zamanlarının büyük bölümünü kapalı mekanlarda geçirenler, kuzey kutbuna yakın ülkelerde yaşayanlar, yaşlılar, hamileler ve aşırı kilolular doğal yollardan daha az D vitamini alabiliyor.

Uzmanlar, aşırı güneş kremi kullanmadan güneşe çıkmayı ve D vitamini içeren gıdalar tüketmeyi tavsiye ediyor. Somon balığı, uskumru, mantar, tuna balığı, süt, yoğurt, peynir ve yumurta bol miktarda D vitamini içeriyor. 

Uzmanlar, günde 400 ila 1000 birim Vitamin D tableti almanın da yararlı olacağını söylüyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4781 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim