• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Dahiliye uzmanı Dr. Armağan Aslan Gülboy amansız hastalığa yenik düştü

Dahiliye uzmanı Dr. Armağan Aslan Gülboy amansız hastalığa yenik düştü
Aliağa'da muayenehane açan ilk doktorlardan olan 1949 Bursa doğumlu Dr. Armağan Aslan Gülboy, uzun süredir mücadele ettiği amansız hastalığa yenik düştü.

Aliağa'nın dahiliye uzmanı, Aliağa Belediyesi'ninde 3 dönem meclis üyeliği yapan Doktor Armağan Aslan Gülboy, amansız hastalığa yenik düştü. Gülboy'un cenazesi dün ikindi namazını müteakiben Aliağa Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası sevenleri tarafından Aliağa Kabristanı'nda toprağa verildi.

Aliağa'da muayenehane açan ilk doktorlardan olan 1949 Bursa doğumlu Dr. Armağan Aslan Gülboy, uzun süredir mücadele ettiği amansız hastalığa yenik düştü. 3 yıl önce ilk belirtileri görülmesi üzerine yapılan tedaviler sonucu iyileşen Gülboy''un hastalığı geçtiğimiz yıl bu kez akciğerde nüksetti. Bir yıldan buyana yapılan tüm müdahalelere karşın durumu ağırlaşan Gülboy, Pazar günü Tepecik Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

HAYIRSEVER BİR İNSANDI

Türkiye Yardımsevenler Derneği Aliağa Şube Başkanı Dilek Gülboy'un kocası olan Dr. Armağan Aslan Gülboy, CHP'den 1989 ile 2004 yılları arasında 3 dönem Belediye Meclis Üyeliği görevini yürüttü. Yardım Sevenler Derneği’nin kuruluşundan bu yana Akyıldız Apartmanı’ndaki muayenehanesinin bir bölümünü derneğe tahsis eden Gülboy, derneğin her türlü sorunu ile de yakından uğraşırdı.

'ONUN HEP AYRI BİR YERİ VAR'

Gülboy'un vefatına çok üzüldüğünü belirten Aliağa'nın eski Belediye Başkanı Hakkı Ülkü, "Çok üzgünüm. Doktor armağan Gülboy'u kaybettik. Mesleğindeki başarı ve dürüstlüğü herkesçe malum. Ayrıca, 15 yıl yaptığı Belediye meclis üyeliğindeki dürüstlüğünü en yakından ben bilirim. 3 dönem birlikte seçime gittik ve hep kazandık. Doğruluğundan ve tutarlılığından hiç ama hiç şaşmadı. Ondan çok şey örendik diyebilirim. Tanrı'dan rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun. Yakınlarının acısını paylaşıyorum" dedi.

Gülboy'un cenazesi dün ikindi vakti Aliağa Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası sevenleri tarafından Aliağa Kabristanı'nda toprağa verildi. Gülboy'un cenazesine; 15 yıl birlikte çalıştığı eski Belediye Başkanı Hakkı Ülkü ve belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Serkan Acar, siyasi parti ilçe başkanları, oda başkanları ve yüzlerce seveni katıldı. Yardımsevenler Derneği Aliağa Şube Başkanı Dilek Gülboy'un kocası olan Armağan Gülboy, Murat, Serhat ve Fırat Gülboy'un da babalarıydı. Hayırsever kişiliğiyle de tanınan Merhum Armağan Gülboy'a Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz..

Şahap Avcı

Bu haber toplam 4615 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim