• BIST 9113.63
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Danıştay'ın, Sağlık Bakanlığı görevde yükselme kararı

Danıştay'ın, Sağlık Bakanlığı görevde yükselme kararı
Danıştay'ın, Sağlık Bakanlığı görevde yükselme uygulamasına ilişkin kararı. Danıştay 5. Dairesi, Sağlık Bakanlığı görevde yükselme duyurusunda yer alan bazı hususların iptaline karar vermiştir. İptaline karar ...

Danıştay 5. Dairesi, Sağlık Bakanlığı görevde yükselme duyurusunda yer alan bazı hususların iptaline karar vermiştir. İptaline karar verilen hususlardan bir kısmı hakkında, 12 Mart 2010 tarihli Resmi Gazetede değişiklikler yapılmıştır. Ancak bir husus hakkında verilen karar oldukça önemlidir. Danıştay 5. Dairesi uyarma ve kınmaya yargı yolu kapalı olduğu için bu cezalar dolaysıyla puan düşülmesini hukuka uygun bulmamıştır.

Danıştay 5. Dairesi, Sağlık Bakanlığı görevde yükselme uygulamasındaki iki husus hakkında yürütmeyi durdurma kararı vermiştir.

EĞİTİME KATILAN VE SINAVLARDAN BAŞARISIZ OLANLARDA PUAN DÜŞÜLMESİ

Danıştay, daha önce görevde yükselme eğitimine katılan ve sınavdan başarısız olanlar ile sınavlara mazaretsiz olarak katılmayanlardan puan düşülmesini öngören duyurunun ilgili bölümünü Genel Yönetmeliğe aykırı görmüştür. Danıştay bu kararı verirken Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan yönetmelikte, görevde yükselme için bu yönde bir düzenlemenin yer almamasını gerekçe olarak belirtmiştir. Ancak 12 Mart 2010 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik ile bu yönde bir hüküm yönetmeliğe konulmuştur.

DİSİPLİN CEZASI ALANLARDAN PUAN DÜŞÜLMESİ

Danıştay 5. Dairesi Anayasanın 129. maddesinin 3. fıkrasında yer alan ve uyarma ve kınamaya karşı yargı yolunun kapalı olduğunu belirten hüküm nedeniyle, hukuki denetim dışında bulunan bu cezalar nedeniyle puan eksiltilmesinde hukuka uyarlık görmemiştir. Yine aylıktan kesme için 4, kademe ilerlemesi için -6 puan düşülmesini de fazla bulmuştur. Düşülen puanlar, makul görülmemiştir. Sağlık Bakanlığının görevde yükselme duyurusunda yer alan bu detaylar, 12 Mart 2010 tarihli değişiklik ile genel görevde yükselme yönetmeliğine de eklenmiştir. Dolaysıyla, karar kesinleşmemiş olmakla birlikte sadece Sağlık Bakanlığının değil tüm kamu kurumlarının görevde yükselme yönetmeliklerinde yer alan bu yöndeki hükümler tartışılır hale gelmiştir.

SAĞLIK BAKANLIĞI SINAVI İPTAL Mİ EDİLİR?

Verilen karar sınav iptaline ilişkin bir karar değildir. Sınav yapılmış ve bitmiştir. Sınavın iptal edilebilmesi için bu yönde yeni bir karara ihtiyaç bulunmaktadır. Sadece, iptal edilen hükümler nedeniyle sınava alınmayanların bir mağduriyeti bulunmaktadır. Bu kişilerin mağduriyetinin giderilmesi gerekmekle birlikte, Sağlık Bakanlığı, muhtemelen, çok az sayıdaki bu kişiler için sınav açılmasını hizmet gereklerine uygun bulmadığından, fiili uygulanamamazlık kararı verecek ve başkaca bir işlem yapmayacaktır. Bu durumdaki kişiler, bu halde, yeniden dava yoluna başvurarak haklarını arayacaklardır.

memurlar.net

Bu haber toplam 4692 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim