• BIST 9079.97
  • Altın 2309.209
  • Dolar 32.3485
  • Euro 35.0814
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

Darısı diğer okulların başına! Sonunda taze sıkılmış meyve suyu kantine girdi!

Darısı diğer okulların başına! Sonunda taze sıkılmış meyve suyu kantine girdi!
Antalya'daki okulların kantininde öğrencilere taze meyve suyu satılmaya başlandı. Milli Eğitim Müdürlüğü, uygulamayı tüm okullara yaygınlaştırarak,..

Antalya'daki okulların kantininde öğrencilere taze meyve suyu satılmaya başlandı. Milli Eğitim Müdürlüğü, uygulamayı tüm okullara yaygınlaştırarak sağlıklı nesiller yetiştirmeyi hedefliyor.

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü, gazetecilere Döşemealtı Erünal Sosyal Bilimler Lisesi'nin kantininde 'kantinlerde taze meyve suyu' projesini tanıttı. Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, çocukların, geleceğin teminatı olduğunu hatırlatarak, onların sağlıklı beslenmesinin önemini vurguladı.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın, Antalya'nın meyve cenneti ve narenciye yönünden zengin şehir olduğunu belirterek, narenciyenin neden okul kantinlerinde öğrenciye ulaştırılmadığını sorduğunu kaydeden Gülay, ''Bir genelge ile bizi bu konuda uyardı. Önerileri doğrultusunda tüm okullarımıza talimat gönderdik. Antalya'daki 447 okuldan 205'inin kantininde taze meyve suyu satışı başladı. Uygulamayı müfettişler vasıtası ile de kontrol ediyoruz'' diye konuştu.

Uygulama ile hedefin, çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak olduğunu belirten Gülay, ''Hedefimiz sağlıklı nesiller yetiştirmek. Sağlıklı beslenen çocuk sınavlarda da başarılı olur'' dedi.

Antalya halkının büyük çoğunluğunun narenciye ile geçindiğini, proje ile narenciye sektörünü canlandırmayı da hedeflediklerini anlatan Osman Nuri Gülay, uygulamadan çocukların da çok memnun olduğunu söyledi.

Çocuklara ortalama günde 40-50 bardak meyve suyu, 100'ün üzerinde de meyve satıldığını belirten Gülay, hedeflerinin çocukların doğal beslenmesi ve obezitenin önüne geçmek olduğunu vurguladı.

Kolalı içeceklerin yasaklanmadığını ancak, çocukların taze meyve suyu satışıyla birlikte meyve tüketimine yöneldiğini ifade eden Gülay, ''Çocuklar, öğretmenleri tarafından taze meyve suyunun tüketimi konusunda özendiriliyor. İş tersine döndü, çocuklar artık taze meyve sularını tercih etmeye başladı'' dedi.

Gülay, uygulamanın Türkiye'ye örnek olacağını söyledi.

Döşemealtı Erünal Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri ise uygulamadan son derece memnun olduklarını belirterek, kolalı içecekleri bıraktıklarını, meyve suyuna yöneldiklerini belirttiler.

-GENELGE-
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak imzalı 13 Aralık 2010 tarihli 'Okul Kantinlerinde Teknik ve Hijyenik Şartların Sağlanması' başlıklı genelgede, ''Dengesiz beslenmeye ve şişmanlığa (obezite) sebep olabileceği için, enerjisi yüksek ancak besin değeri düşük enerji içecekleri, gazlı, kolalı, aromalı içecekler ile kızartmalar (patates kızartması gibi) ve cipslerin okul kantinlerinde satışının okul idareleri ve Okul Aile Birlikleri tarafından caydırılması ve süt, ayran, yoğurt, meyve suyu, sebze suyu, taze sıkılmış meyve suyu, tane ile meyve ve sebze satışının özendirilmesi ile ilgili olarak okul kantin sözleşmesine hükümler konulacaktır'' ifadelerine yer verilmişti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2831 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim