• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

Darp edilen aile hekimi 45 gün rapor aldı

Darp edilen aile hekimi 45 gün rapor aldı
DAHED Başkanı Dr. Erim: "Kanun uygulayıcılardan, sağlık çalışanını koruyan, hasta ve hasta yakınlarını şiddet uygulamaktan caydırıcı daha kesin önlemler almalarını bekliyoruz"

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde bulunan Dokuzkavaklar Aile Sağlığı Merkezinde görev yaparken istediği raporu vermeyen hasta ve yakını tarafından darp edilen Dr. Mehmet Ali Balcı, hastaneden 45 gün rapor aldı.

Denizli Aile Hekimleri Derneği (DAHED) Başkanı Dr. Suat Erim, sağlık çalışanları ile Dokuzkavaklar Aile Sağlığı Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

Son yıllarda giderek artan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının maalesef Denizli'de de yaşandığını, hatta çok yakında bir meslektaşları Ersin Arslan'ı kaybetmelerine rağmen şiddetin önüne geçilemediğini belirten Erim, hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin tehlikeli boyutlarda olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"En son 7 Nisan'da Dr. Mehmet Ali Balcı, şu an önünde bulunduğumuz Dokuzkavaklar Aile Sağlığı Merkezinde odasında hasta bakarken bir hastası tarafından darp edilmiştir. Bu olay biz sağlık çalışanlarını üzmüş ve yıpratmıştır. Bu olayı ve tüm şiddet olaylarını kınıyor, Mehmet Ali Balcı nezdinde şiddete uğrayan tüm çalışanlara geçmiş olsun derken bu olayların son bulması için gereken caydırıcı önlemlerin alınmasını bir kez daha ilgilerden talep ediyoruz. Bu konuda kanun uygulayıcılardan, sağlık çalışanını koruyan, hasta ve hasta yakınlarını şiddet uygulamaktan caydırıcı daha kesin önlemler almalarını bekliyoruz."

Erim, bunun münferit bir hadise olarak değerlendirilemeyeceğini, artık sağlık çalışanlarına yönelik şiddete set çekecek yapısal önlemlerin vakit kaybetmeden hayata geçirilmesinin kaçınılmaz hale geldiğini kaydetti.

Basın açıklamasına İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli ile doktorlar ve sağlık çalışanları katıldı.

Açıklamadan sonra, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde sağ el başparmak kırığı nedeni ile tedavisi yapıldıktan sonra taburcu edilen Dr. Mehmet Ali Balcı'ya meslektaşları geçmiş olsun dileklerini iletti.

Daha sonra Dr. Balcı, olayın gerçekleştiği ve toplanmayan odasını basın mensuplarına gösterdi.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesinden 45 gün iş göremez raporu verildiğini söyleyen Dr. Balcı, bu süre içinde kırık olan sağ elini kullanamayacağıın kaydetti.

Pamukkale ilçesindeki Dokuzkavaklar Aile Sağlığı Merkezi'ne oğlu Ali Y. ile gelen Hüseyin Y'nin, görevli doktor Mehmet Ali Balcı'ya "ameliyat olacağını ve o güne kadar kendisine rapor vermesini istediğini" söylemesi üzerine, Dr. Balcı'nın raporu ameliyatı yapacak doktorun vermesi gerektiğini ifade etmesi sonucu aralarında tartışma çıkmış, baba ve oğlu, demir sandalye ile Dr. Balcı'yı darp etmişti. Darp raporu alan Dr. Balcı, polis merkezine giderek baba ve oğlundan şikayetçi olmuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2896 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim