• BIST 9789.68
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 23 °C

Değişim yorgunu eczacı geleceğini tartışacak

Değişim yorgunu eczacı geleceğini tartışacak
İlaçta birbiri, ardına düzenleme ve uygulamalarla çeşitli sıkıntılar yaşayan eczacılar, geleceklerini tartışmak için biraraya geliyor.

İlaçta birbiri, ardına düzenleme ve uygulamalarla çeşitli sıkıntılar yaşayan eczacılar, geleceklerini tartışmak için biraraya geliyor. "10. Türkiye Eczacılık Kongresi", 30 eylül-3 ekim tarihleri arasında "Geleceğimizi tartışmaya gelecek misiniz?" sloganıyla toplanacak.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) ile Ankara Eczacı Odası ve Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği'nin düzenleyeceği kongrede, bu yıl sonu itibariyle ülke geneline yayılacak aile hekimliği sisteminin yaratacağı "aile eçzacılığı"ndan "ilaç neden markette satılmaz", "ilaçta reklam, etik ve iletişim" gibi başlıklarla son dönemin çok tartışılan konulan eczacıların yanı sıra konunun uzmanları ve kamudan yetkililerle tartışılacak. 1.500 kişinin katılımının beklendiği kongre ayrıca, siyasette de önemli konu başlıklanndan biri haline gelen sağlık reformunun tartışılması, açısından hükümet ve muhalefetten temsilcileri ağırlayacak.

Ana tema gelecek olacak
Kongreye Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli ile TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'in de katılması bekleniyor. Bu yıl "gelecek" ana temasıyla toplanacak kongrede, eczacılığın yanı sıra sağlık meslekleri ile sağlığa ilişkin gelişmeler, sorunlar ve bakış açılan tartışılacak. 4 gün sürecek kongrede 6 başlık altında oturumlar gerçekleştirilecek. Bunlar; "serbest eczacılık, kamu-hastane eczacılığı ve askeri eczacılık, eczacı kooperatifleri ve ecza depoları, eczacılık bilimleri, ilaç sanayi, öğrenci platformu" olacak. Kongrenin bilimsel konu başlıkları ise "aile hekimliği ve aile eczacılığı", "klinik eczacılık", "ilaç dışı ürünler", "ilaç ve eczacılıkta yasal düzenlemeler", "ilaçta yeni hedefjer ve yaklaşımlar", "eczacılık eğitimi", "ilaç araştırmaları, patent, veri koruma", "ilaç neden markette satılmaz", "farmasötik atıklar ve çevre kirliliği", "ilaçta reklam, etik ve iletişim", "farmakokinetik, biyoyararlanım ve eşdeğer ilaç", "hastane eczacılığı", "ilaç sanayinin geleceği", "Türkiye'de eczacı kooperatifleri ve ecza depoculuğunun geleceği", "ilaç suistimali ve madde bağımlılığı", "farmakoekonomi ve farmakovijilans", "fitoterapi" başlıklarından oluşacak. Kongrenin uluslararası "kuruluşlardan katılımcıları da olacak. Uluslararası Eczacılar Federasyonu Başkanı Kamal Midha, ABD Beyaz Saray sağlık danışmanlarından Genetik Evrim Uzmanı Gregory Stock kongreye katılacak isimler arasında, bulunuyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4804 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim