• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

Denizli Devlet Hastanesi'nde PET/CT cihazı hizmete sunuldu

Denizli Devlet Hastanesi'nde PET/CT cihazı hizmete sunuldu
Denizli Devlet Hastanesi Nükleer Tıp Merkezi bünyesinde PET/CT cihazı (Pozitron Emisyon Tomografisi/Bilgisayarlı Tomografi) hizmete sunuldu. PET/CT cihazının Ağustos ayı itibariyle 40’a yakın hastaya tanı konulması ve tedavi sürecinde yardımcı olduğunu sö

Denizli Devlet Hastanesi Nükleer Tıp Merkezi bünyesinde PET/CT cihazı (Pozitron Emisyon Tomografisi/Bilgisayarlı Tomografi) hizmete sunuldu. PET/CT cihazının Ağustos ayı itibariyle 40’a yakın hastaya tanı konulması ve tedavi sürecinde yardımcı olduğunu söyleyen Başhekim Uzman Dr. Ramazan Canural, son teknoloji ile donatılan yeni merkezde çoğu kanser çeşitlerinin takibi ve evrelendirilmesinin yapılabildiğini belirtti.


Bu sayede kanser hastalarının İzmir, Ankara ya da İstanbul'a gitmek zorunda kalmayacağını yani her ay Denizli’den onlarca hastanın başka illere sevkinin önlendiğini belirten Canural,  bu hizmetin artık Denizli Devlet Hastanesi’nde verildiğini, imkanı olan hastaların il dışına gitmekten, il dışına gidemeyenlerin de mağdur olmaktan kurtulduklarının altını çizdi. Uz. Dr. Arif Engin Demirçalı, Uz. Dr Sadık Ergür, Uz. Dr. Burcu Değirmencioğlu ve Uzman Dr. Erdal Nihat Akalın olmak üzere 4 ayrı hekimle bu hizmetin sunulduğunu kaydeden Canural, PET/CT cihazının Denizli’deki Nükleer Tıp alanında yapılan bir 'Devrim' olarak nitelendirdi.

“Randevular birkaç gün ile sınırlı”

Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canural şunları söyledi: “"Merkez için özel bir havalandırma, ısıtma ve soğutma sistemi yapıldı. Bu sistem sayesinde her odanın ısısı istenilen düzeyde ayarlanabiliyor. Hazırlanan hasta bekleme salonları hastaya konforlu bir ortam sunarken, özel olarak hazırlanmış hasta odaları da merkezde ayrıca yer alıyor. " diye konuştu. Çekimlerin günlük olarak düzenli bir şekilde yapıldığını ifade eden Canural, randevuların birkaç gün ile sınırlı olduğunun altını çizdi.

“Hekimler bilgilendiriliyor”

Ayrıca tüm hastane hekimlerinin PET/CT cihazı hakkında bilgilendirilmesi için toplantılar yapılıyor. Toplantılarda Nükleer Tıp Uzmanı Dr. Sadık Ergür ile Uz. Dr. Burcu Değirmencioğlu, meslektaşlarını PET-CT cihazının hangi tür hastalıklarda kullanılabileceğini anlatıyor.

Uzm. Dr. Sadık Ergür, PET-CT cihazının kanser hastalıklarının tanı, evrelendirme, yeniden evrelendirme, tedaviye yanıt, ve verilen tedavinin etkinliğini erken dönemde gösterebilme özelliğine sahip olduğunu ifade ederken, cihazın kanser hastalarının yüzde 30’unda hastaya yaklaşımı ve verilecek olan tedaviyi değiştirdiğini vurguluyor.

Uzm. Dr. Burcu Değirmencioğlu ise PET-CT cihazının kanser hastalıkları dışında kardiyak by-pass cerrahisi öncesinde canlı kalp dokusunu saptanmasında, epilepsi cerrahisi öncesinde epileptik odağın belirlenmesinde, alzheimer, parkinson hastalıklarının tanısında ve diğer demanslardan ayrımında kullanılabildiğinin altını çiziyor.

Bu haber toplam 10421 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim