• BIST 8770.09
  • Altın 2238.51
  • Dolar 32.3377
  • Euro 35.0943
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Depresif hale gelseler, hekimler özel sektörü tercih eder mi?

Depresif hale gelseler, hekimler özel sektörü tercih eder mi?
Özel Hastaneler Platformu: Depresif hale gelseler, hekimler özel sektörü tercih eder mi? Özel Hastaneler Platformu Derneği Başkanı Dr. Mehmet Altuğ, Özel Sektör Hekimleri Derneği (ÖSHED) Başkanı Op. Dr. ....

Özel Hastaneler Platformu: Depresif hale gelseler, hekimler özel sektörü tercih eder mi?

Özel Hastaneler Platformu Derneği Başkanı Dr. Mehmet Altuğ, Özel Sektör Hekimleri Derneği (ÖSHED) Başkanı Op. Dr. Filiz Küçük'ün, 'Özelde çalışan hekimlerin yüzde 40'ı depresyonda' şeklindeki açıklamalarına tepki gösterdi. Altuğ, "Son yıllarda kamudan özel sağlık sektörüne ciddi bir hekim transferi sözkonusu. Depresif hale gelseler, hekimler özel sektörü tercih eder mi?" diye sordu.

Özel Sektör Hekimleri Derneği (ÖSHED) Başkanı Op. Dr. Filiz Küçük'ün, sağlıkta özelleştirmelerin arttığını öne sürerken kullandığı, "Hastaneler ticarethane, hastalar müşteri gibi görülüyor. Devletin özel hastanelerde bir denetimi yok. Araştırmalara göre hekimlerin yüzde 40'ı depresyonda. Böyle bir hekimden nasıl verim alınabilir" şeklindeki sözleri özel sağlık sektöründe büyük tepkiye neden oldu.

Özel Hastaneler Platformu Derneği Başkanı Dr. Mehmet Altuğ, özel sağlık sektöründeki hekimleri temsil eden bir sivil toplum örgütü yöneticisinin, özel sağlık sektörünü kamuoyunda küçük düşürecek açıklamalar yapmasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Altuğ, "Bu durumda bu arkadaşımızın özel sektörde niçin çalıştığını sormak istiyorum. Yeni kurulmuş bir derneğin yaptığı ilk açıklama bu mu olmalıdır?" dedi.

Dr. Altuğ, şunları kaydetti: "Özel hastanelerde çalışan hekimlerin yüzde 40'ının depresyona girdiği iddia ediliyor. Bu bilimden ve meslek etik kurallarından yoksun gayri ciddi bir açıklamadır. Özel sağlık sektöründe çalışan hekim arkadaşlarımızın ruh sağlığı gayet yerinde ve her zamanki gibi büyük bir başarıyla görevlerine devam etmektedirler. Sözde özelde çalışan hekimlerin sözcüleri, şuursuz açıklamalarla hekimleri kamuoyu önünde küçük düşürdüklerinin farkında bile değiller. Özel sektörde çalışan hekimlerin birçoğunun maaşlarını zamanında alamadığı, hastane sahibinin baskısı, sözleşmesiz çalıştırılma, sigorta primlerinin düşük ödenmesi gibi sorunlarla karşı karşıya kaldığı iddiaları ise tamamen gerçek dışıdır. Bu arkadaşımız kendi içinde bulunduğu psikolojiyi ve çalıştığı şartları herkesin şartlarıymış gibi ifade ediyor. Bu ifadeler kendisini bağlayan ifadelerdir."

Özel Hastaneler Platformu Derneği Başkanı Dr. Mehmet Altuğ, devletin özel hastanelerde bir denetiminin olmadığı iddialarına da sert tepki göstererek, Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) başta olmak üzere ilgili kurumların özel hastaneleri düzenli ve çok ciddi olarak denetlediğini kaydetti.

beyazgazete.com

Bu haber toplam 3735 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim