• BIST 9117.17
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Depresyonu doğal yoldan yenmek için

Depresyonu doğal yoldan yenmek için
Depresyon tedavisinde doğal ilaçlar antidepresanlar kadar etkili mi? İşte cevabı...

Depresyon tedavisinde doğal ilaçların antidepresanlar kadar etkili olup olmadığı birçok insanın kafasını karıştırmıştır. Peki uzmanlar bu konuya ne diyor?

Mayo Clinic'te yer alan habere göre, doğal ilaçlar tıbbi teşhis ve tedavinin yerini alamaz. Ancak, bazı insanlar için belirli bitkiler ve takviyeler ilaçlar kadar işe yarıyor. Depresyon için doğal ilaçların yardımcı olup olmadığını belirlemek için birçok araştırma yapılması gerektiğini belirten uzmanlar, bu ilaçların yan etkilerinin olabileceğini belirttiler.

İşte gelecek vaat eden 4 doğal tedavi:

- St. John's wort (Sarı kantaron): Yüzyıllardır depresyon gibi çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Bu bitki, Amerika'da FDA tarafından depresyon tedavisinde kullanılmak üzere onaylanmamıştır. Buna rağmen, Avrupa'da popüler bir depresyon tedavisidir. Bitkinin belki hafif ve orta depresyonu tedavi edebileceği açıklanıyor.

- SAMe: Bu gıda takviyesi vücutta doğal olarak oluşan kimyasalın sentetik formudur. SAMe, S-Adenosil Metiyonin'in kısaltılmış ismidir. Aynı şekilde Amerika'da FDA onaylamasa da Avrupa'da depresyon tedavisinde reçeteli ilaç gibi kullanılıyor.

- Omega 3 yağ asitleri: Soğuk su balıklarında, bazı kuru yemişlerde ve bitkilerde bulunan bu yağlar, muhtemel depresyon tedavisinde ve bipolar bozukluğu olan insanlarda ruh halini dengeleyici olup olmadıkları araştırıldı. Omega-3 yağ asitleri aynı zamanda sağlık için birçok faydası olduğu görünüyor.

- Safran: Safran özünün depresyon belirtilerini iyileştirebileceği belirtiliyor. Ancak, bitkinin bu konuda faydasının olup olmadığını anlamak için daha fazla araştırma yapılması gerekiyor.

Uzmanlar, bu tür gıda takviyeleri kullanmayı düşünüyorsanız, tanınmış, güvenilir şirketlerin haplarını satın almanızı ve içinde ne olduğunu mutlaka öğrenmenizi belirtiyorlar. Ayrıca, bazı bitkilerin ve gıda takviyelerinin diğer tıbbi ilaçlarla etkileşime girdiğini aklınızdan çıkarmamalısınız. Bu nedenle, depresyon için bu tür takviyeler almadan önce doktorunuza sormalısınız.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2602 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim