• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

Dev sağlık yatırımı 'Bio İstanbul' 20 bin istihdam sağlayacak

Dev sağlık yatırımı 'Bio İstanbul' 20 bin istihdam sağlayacak
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Başakşehir’e inşa edilecek Bio İstanbul projesinde çocuk hastanesi ile biyomedikal Ar-Ge alanına da yer verileceğini belirterek, “Buralarda 20 bin eleman istihdam edilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Başakşehir’e inşa edilecek Bio İstanbul projesinde çocuk hastanesi ile biyomedikal Ar-Ge alanına da yer verileceğini belirterek, “Buralarda 20 bin eleman istihdam edilecek. Dünyanın her bir yanından bilim adamı görev yapacak; tabii diğer ülkelerde olan alanında deneyimli isimler de.” dedi. Bayraktar, şu aşamada projeye ilginin arttığını, pek çok ilaç şirketinin yer almak için başvuruda bulunduğunu da belirtti.

Atatürk Olimpiyat Parkı ve toplu konut alanlarına yakın bir yerde konumlanan Bio İstanbul’un tanıtım töreni yapıldı. Törene; Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal katıldı. Bio City Development Company (BCDco) şirketi ile TOKİ iştiraki Emlak Planlama Proje Yönetimi ortaklığı ile hayat bulacak projenin tıp alanında duayen aktörleri bir araya getireceği, yeni buluşların ortaya çıkmasına imkan tanıyacağı bildiriliyor.

Törende söz alan Erdoğan Bayraktar, projenin Ar-Ge alanı olarak önemli rol oynayacağını vurguladı. Projenin tamamlanmasının ardından 20 bin elemanın istihdama dâhil olacağını kaydeden Bayraktar, "Dünyanın her bir yanından bilim adamı görev yapacak; tabii diğer ülkelerde olan alanında deneyimli isimler de. Kaldı ki bilim adamlarımız böyle bir alanı temenni ediyor." şeklinde konuştu. Bio İstanbul’da 10 bin bireyin ikamet edeceğine, suyu ve tabiatı ile ilgi odağı olacağına, projenin Türkiye’nin marka değerini artıracağına değinen Bayraktar, şöyle devam etti:

"Ekonomide aldığımız merhale, kalkınmamız tüm dünyanın ilgi odağı. Bir takdir var, yönelim var ve artacak. Tabii bu durum pek çok alanda karşılık buluyor. Avrupa’dan ve bölge ülkelerden sağlık için ülkemize geliş gidişler artıyor. Devlet olarak bu alanda attığımız önemli adımlar var ama şirketlerin getireceği büyük imkânlar da malumumuz. Sağlığı mühim görüyoruz. Ve umut ediyoruz yakında Bio İstanbul diğer sağlık birimleri ve üniversiteler ile uyumlu olacak, dünyada önemli bir yere gelecek. Burada bulunacak Ar-Ge alanları faydalı olacak. Bakın şu an dahi pek çok ilaç şirketi projeden yer almak için başvurdu."

Erdoğan Bayraktar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Bio İstanbul’a gereken katkıyı yapacaklarını ve hizmete sunacaklarını ekledi.

MÜEZZİNOĞLU’NUN TOKİ-TOBY ESPRİSİ GÜLDÜRDÜ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise bireyi odak alarak faaliyette bulunduklarına işaret etti. Türkiye’nin sağlık alanında pek çok ülkeye örnek olduğunu dillendiren Mehmet Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Bundan böyle hedef sağlık birimlerinin daha kalifiye kılmak, bölgede bilinir olmaktır. Hakikaten bu anlamda Bio İstanbul Ar-Ge yeri ve biyomedikal alanları ile çocuk hastanesi umut verici. Bu çocuk hastanesi mükemmel bir şey. Çünkü çocuk; umut, gelir, bereket ve gelecek demektir. Onun için çocuğu odağına alan anlayışla, ilmi anlayışla yola koyulanları tebrik ediyorum. Bio İstanbul için gerekeni yapanları da başarılı olacağını, gayretlerinin meyvelerini vereceğini umut ediyorum."

Cari açığın 4,5 milyar dolarının ilaç giderlerinden kaynaklandığını aktaran Bakan Müezzinoğlu, "Bio İstanbul'un yerli üretime yapacağı katkılar ile açığa da merhem olacağı ortadadır.” dedi. Müezzinoğlu, Bio İstanbul benzeri bir projeyi 2-3 sene içinde Anadolu yakasında da hayata geçireceklerini müjdeledi.

Bu arada Sağlık Bakanı'nın, "Sayın Erdoğan Bayraktar’ın projede rolü önemli. TOKİ ile Toby’i bir araya getirdi. BCDco yönetiminde bulunan Raphael Levey ve oğlu Toby Levey ile temaslarını biliyorum. Toby ile diyalogunu biliyorum. Bu projede TOKİ ile Toby varsa başarı gelecektir.” sözleri gülüşmelere neden oldu.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da Bio İstanbul’un şehrin marka değerini artıracağına temas etti. Mutlu, projenin tamamlanarak çocukların hayatına ve Ar-Ge’ye katkı yapması temennisinde bulundu.

Tanıtım toplantısında son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bio İstanbul’un maketini inceledi, proje ile ilgili detayları öğrendi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3089 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim