• BIST 9596.13
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

"Dev şehir hastaneleri projesi 9 yıllık hayalimdi"

"Dev şehir hastaneleri projesi 9 yıllık hayalimdi"
Başbakan Erdoğan, 9 yıllık hayali olan dev şehir hastaneleri projesini hayata geçireceğini belirterek, "25 ilde kompleksler yapacağız. Yatak sayısını 43.2 bine çıkaracağız" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sağlıkta köklü bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini belirterek, "9 yıllık hayalimdi. Ne yazık ki hâlâ gerçekleştiremedik. Danıştay'da engellemeler oluyor. Ama bunları aşacağız, şehir hastanelerini kuracağız" dedi. Bağcılar'daki Medipol Mega Hastaneler Kompleksi'nin açılışında konuşan Erdoğan, 25 ilde farklı alanlardaki sağlık hizmetlerinin aynı yapı içinde verildiği yeni bir modele geçeceklerini söyledi.

İSTANBUL'A 3 YENİ KOMPLEKS
Şehir hastanelerinde sedye üzerinde taşınan hasta görülmeyeceğini söyleyen Erdoğan, "750 bin ile 1.5 milyon metrekarelik alanlarda inşa edilecek hastanelerle yatak sayımızı 43 bin 200 adet artırmış olacağız" dedi. İstanbul'da Olimpiyat Stadı'nın yanında ve Samandıra'daki Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait havaalanının olduğu bölgede iki hastane kuracaklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Daha sonra bir üçüncüsünü de planlamanın gayreti içindeyiz" dedi. Hastanelerdeki modernleşmeyi anlatan Başbakan, şöyle konuştu: "Eskiden koğuş sistemiydi, artık oda sistemine geçtik. Artık 1.3 yataklı odalarımız var, tuvaleti, banyosu, buzdolabı, televizyonu içinde. Eskiden sağlam giren hasta çıkıyordu. Bunların hepsini aştık. Nitelikli yataklarla donattık. Yatak sayısı 2002'de, biz gelmeden önce 6 bin 839'du, bugün bu rakam 39 bin 515'e ulaştı."

150 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
Medipol Sağlık Grubu, İstanbul Bağcılar'da Medipol Mega adında yeni bir hastane açtı. "Burada Hayat Var" sloganıyla hizmete açılan Medipol Üniversitesi Hastaneler Kompleksi, 100 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu. 150 milyon dolarlık yatırımla kurulan hastane 470 yatak kapasiteli. Kompleks içinde onkoloji, kalp-damar cerrahisi, ağız-diş hastalıkları hastanesi ve genel olmak üzere dört hastane var. 25 ameliyathane ve 126 yoğun bakım yatağıyla hizmet verecek hastane, Türkiye'nin ilk vakıf-üniversite hastanesi özelliğine sahip. Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fahrettin Koca, sağlık sektöründe iftihar vesilesi olan hastane yatırımını hizmete sunmanın gururunu yaşadığını söyledi.

OBAMA'YA REFORMU ANLATTIM
Sultanahmet'te karşılaştığı Amerikalı turistlerin 'Siz bu sağlık reformunu nasıl yaptınız?' diye sorduğunu anlatan Erdoğan, "Kendilerine anlattım. O sırada Amerika seyahatim vardı. 'Bunu Obama'ya anlatın' dediler, anlattım. O da sağlık reformunu yaptı" diye konuştu.

SERMAYE AYRIMI YAPMIYORUZ
Yatırımlarda yerli-küresel sermaye ayrımı yapmadıklarını anlatan Erdoğan, "Yeter ki bu ülkeye faydalı olacak, üretime, istihdama, ihracata katkı sağlayacak işler yapılsın" dedi. Esenler'den başlatılan kentsel dönüşüm seferberliğiyle ilgili de konuşan Erdoğan, "Azami 2 yılda çevre değişir. Yüzde 50'si yeşil alan olacak, diğer 50'ye de binaları konduracağız. Ben ifade edince kızıyorlar ama görüyorsunuz binalar ucube" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4047 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim