• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 23 °C

Deva Holding Çerközköy'de penisilin üretip Dünyaya satacak

Deva Holding Çerközköy'de penisilin üretip Dünyaya satacak
Türkiye'de ilaç sektörünün önde gelen şirketlerinden Deva Holding, kuruluşunun 50'nci yılında yüksek teknoloji ile inşa edilen Depa Çerkezköy fabrikası penisilin ünitesini hizmete açtı. Yılda 300 milyon kutu ilaç üretme kapasitesine sahip Çerkezköy fabrik

Türkiye'de ilaç sektörünün önde gelen şirketlerinden Deva Holding, kuruluşunun 50'nci yılında yüksek teknoloji ile inşa edilen Depa Çerkezköy fabrikası penisilin ünitesini hizmete açtı. Yılda 300 milyon kutu ilaç üretme kapasitesine sahip Çerkezköy fabrikasında 50'si penilisin ünitesinde olmak üzere toplam yaklaşık 350 kişinin çalışacağı bildirildi.

Fabrikanın hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen törende bir konuşma yapan Deva Holding Yönetim Kurulu Başkanı Philipp Daniel Haas, yılda 300 milyon kutu ilaç üretme kapasitesine sahip Depa Çerkezköy fabrikası ile kapasitenin 2007 yılına göre üç kat artacağını söyledi. Haas, "Yerel pazarda ürünlerimize olan talebi göz önüne alarak, atıl kapasitemizi de stratejik ortaklarımız için fason üretim yaparak kullanmayı amaçlıyoruz. Bu sayede Deva ürünlerinin maliyet yapısını iyileştirmeyi, ürünlerin karlılıklarını ve rekabet gücünü yukarı çekmeyi hedefliyoruz" dedi.

-TÜRKİYE'DEN DÜNYAYA İHRACAT

Haas, konuşmasında 51 bin metrekare alan üzerine kurulan ve 31 bin metrekare kapalı alana sahip Depa Çerkezköy fabrikasını 16 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını ifade ederek " Deva, bir Türk yatırımıdır. Bunu her yerde söylemekten büyük bir gurur duymaktayım.Tesisin tümü tamamlandığında üretimimiz sadece Türkiye'yi kapsamakla kalmayacak, tüm çevre ülkeler, Avrupa ve Dünya'ya yayılacaktır. İthalat üzerine kurulu olan Türk ilaç sektörünün gelişmesi için güçlü, yerli ürünler üreteceğiz ve ihraç edeceğiz. Deva olarak sağlık sektörünün bugün geçirdiği köklü reformları destekliyoruz" dedi.

Türk ekonomisinin geleceğine inandıklarını, Türk ilaç sektörünün Türk ekonomisini ileriye taşıyacak ilk üç sektörden biri olduğunu vurgulayan Haas " Yaptığımız bu büyük yatırımlarla Türkiye Cumhuriyeti'ne, hükümetimize ve halkımıza duyduğumuz güven ve inancımızı gösteriyoruz" diye konuştu.

Çerkezköy ve Köseköy'de gerçekleştirdikleri yatırımların toplam tutarının 100 milyon dolar olduğunu söyleyen Haas, 2007 yılı satışlarının yüzde 24'ünün açılmakta olan Penisilin ünitesinde üretilen ürünlerden oluştuğunu kaydetti.

-UYGUN FİYATLA İLAÇ SUNMAK

Deva Holding'in vizyonunu "Türkiye ilaç sektöründe ilk üçe girerken, karlılık ve kurumsal yönetim standartlarını uluslararası kabul görmüş normlara ulaştırmak" olarak özetleyen Haas, "Holding olarak misyonumuz ise, hem Türkiye'ye hem de uluslararası pazara modern, kaliteli ve uygun fiyatlı ilaçlar sunmak. 2008 yılı, İstanbul'daki Levent binamızın kapanması, ekipmanlarımızın taşınması ve yeni tesislerimizin faaliyete geçmesi nedeniyle kapasitenin kısıtlı olduğu bir geçiş süreciydi. Yeni tesislerimizin açılmasıyla birlikte Deva, misyonuna paralel olarak uygun fiyatlandırma politikasıyla daha aktif ve müşteri odaklı olacak" dedi.

1958 yılında kurulan Deva Holding'in 2007 yılında satışları yüzde 46.9 oranında artarak 267.2 milyon YTL'ye yükseldi. Haziran 2008'de grup bünyesine "Satınalma ve Lisans Sözleşmesi" ile katılan 16 Roche ürünü için anlaşma yapıldığı ve 14 ürünün kullanım hakkının Deva'ya verilirken, Deva Holding'in her yıl piyasaya 10 yeni ürün sunarak ürün gamını genişletmeyi planladığı belirtildi.

Bu haber toplam 1522 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim