• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 15 °C

Deva Holding'den açıklama

Deva Holding'den açıklama
Deva Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Philipp Haas: "Eczacıların stok zararı karşılanıyor"

Sağlık Bakanlığı'nın ilaç fiyatlarını düşüren uygulamasına, 'zararımız karşılanmıyor' diyerek karşı çıkan ve boykot başlatan eczacılar, bizzat eczacıların da ortak olduğu üretici firma tarafından yalanlandı. Doktorlar ve eczacıların kurduğu ve EastPharma'nın da ana hissadarı olduğu Deva Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Philipp Haas, eczacıların stok zararının karşılandığını söyledi.

ANLAŞMA MUTLAKA YAPILACAK

Şirketin yeni yıl hedefleriyle ilgili basın toplantısı düzenleyen Haas, gazetecilerin güncel konulara ilişkin soruların cevapladı. Eczacılarla bakanlık arasında yaşanan sorunun 16 Ocak'a kada çözülüp çözülemeyeceği yönündeki soruları cevaplandıran Haas, "İnsanların sağlığı açısından son derece önemli bir konuda taraf olmak istemiyoruz. Eczacıların stoklarıyla ilgili zarar karşılandı. Bu nakit ödeme şeklinde değil ama fiyat indiriminden doğacak zararlarının telafi edelmesi şeklinde ticari bir karşılık şeklinde oldu" dedi. İnsanların ilaç ihtiyacının zaruretine dikkat çeken Haas, 16 Ocak tarihine kadar bir anlaşmanın mutlaka olacağını dile getirdi.

TUTARA ETKİSİ YÜZDE 15

İndirim uygulamasından kendilerinin de etkilendiğini belirten Haas, bazı ilaçlarda yüzde 50'ye varan indirimler olduğunu belirten, uygulamanın ortalama olarak ilaç fiyatlarını yüzde 15 düşürdüğünü söyledi.

2010'da ilaçta tercih eşdeğer

Toplantıda jenerik ilaç konusuna dikkat çeken Haas, eşdeğer ilaçların hem halkın, hem de devletin bütçesine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Türkiye'deki 10 milyar dolarlık ilaç pazarının 4,4 milyar dolarlık kısmının ithal ürünlerden oluştuğunu bildiren Haas, eşdeğer ilaçlarının pazardaki payının kutu bazında yüzde 70, parasal olarak da yüzde 30 civarında olduğunu söyledi.

Orjinalle fiyat farkı

Eşdeğer ilacın orjinal ilaçla formül ve tedavi açısından hiçbir farkı olmadığını anlatan Haas, "Ben ilacın orjinalini de eşdeğerini de üreten birisi olarak söylüyorum; aynı insanlarla, aynı tesislerde, aynı ilacı üretiyoruz. Hiçbir farkı yok. İnsanların eczaneye gittiğinde reçetedeki ilacın eşdeğerini istemeleri için bir bilinçlendirme kampanyası yapılması gerekiyor" diye konuştu. Haas, eşdeğer ilacın orjinaline göre ortalama yüzde 20 fiyat avantajı sağladığını söyledi. Tasarrufun işçi çıkarmak anlamına gelmediğini belirten Haas, artan üretim hacmine paralel yeni istihdam sağlayacaklarını ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 11512 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim