• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

Deva'ya 120 milyon dolar yatırdık, Türkiye'den gitmeye niyetimiz yok

Deva'ya 120 milyon dolar yatırdık, Türkiye'den gitmeye niyetimiz yok
Deva Holding Yönetim Kurulu Başkanı Philipp D. Haas, şirketin şimdiki sahibi International Pharma-GEM’in Türkiye’ye 120 milyon dolarlık yatırım yaptığını belirterek, "Biz ilaç fonuyuz. Türkiye, önemli bir ilaç pazarı. dolayısıyla Türkiye’den gitmeye niyet

Deva Holding Yönetim Kurulu Başkanı Philipp D. Haas, şirketin şimdiki sahibi International Pharma-GEM’in Türkiye’ye 120 milyon dolarlık yatırım yaptığını belirterek, "Biz ilaç fonuyuz. Türkiye, önemli bir ilaç pazarı. dolayısıyla Türkiye’den gitmeye niyetimiz yok. Türkiye’yi önemli bir ilaç üretim merkezi olarak görüyoruz, buradan ihracatı da artıracağız" dedi.

DEVA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Philipp D. Haas, sağlık sektöründe yatırım için Türkiye’nin çok uygun bir ülke olduğunu belirterek, Deva’nın şimdiki sahibi Global Equities Management’ın (GEM), Türkiye’ye birkaç yıl için değil, uzun vadeli bir yatırımcı olarak geldiğini söyledi. Türkiye’de 5 ek üretim tesisi için 120 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını hatırlatan Haas, "International Pharma, bir private equity fon değil, ilaç fonu. Dolayısıyla kısa vadeli yatırımlar üzerine odaklanmış değil. Grup olarak, üç-beş yıllık kazanç peşinde koşan özel girişim sermayeli fonlardan değiliz. Burada kalıcıyız, Türkiye’yi önemli ilaç üretim merkezi görüyoruz. Öyle kısa sürede çekip gitmeye de hiç niyetimiz yok" dedi.

Köseköy tamamlandı

Philipp D. Haas, "Şirketin değeri bugün iki yıl önce aldığımız fiyata göre ikiye katlanmış durumda. Ancak bu gelir hanesine kaydedilecek bir durum değil. Şimdi yatırımlar devam ediyor. Önümüzdeki yıldan itibaren kazanmaya başlayacağız" diye konuştu. Haas, International Pharma ile bağlantılı GEM’in yabancı sermayeli bir kuruluş olmasına karşın, Deva’nın Türk firması olarak yoluna devam edeceğini, ürünlerin çoğunun Türkiye’de üretildiğini ve buradan da dışarıya satılmaya başlandığını kaydetti. Haas, şunları söyledi: "Çerkezköy ve Köseköy’deki yeni üretim ünitelerimizin inşaatı sürüyor. Köseköy’deki üretim ünitelerimizden birinin inşaatı tamamlandı. Yakında açılışını yapacağız. Bu yıl içerisinde diğerleri de tamamlanacak."

İki yıl yatırım yok

Türkiye’de ürünleri üretip, önce iç piyasaya, ardından da başta komşu ülkeler olmak üzere yurtdışına satacaklarını belirten Haas, organik büyümeye odaklandıklarını vurguladı. Haas, şöyle konuştu: "2007’de başlattığımız yatırımları bu yıl sonuna kadar tamamlayacağız. Bunların ardından 2009 yılı sonuna kadar herhangi yeni bir yatırım yapılması söz konusu olmayacak. Çünkü yaptığımız mevcut yatırımlara işlerlik kazandırmamız gerekiyor."

En büyük iki rakip

İki yıl içinde satışlarını iki kat artırarak piyasanın en büyük oyuncuları arasına girmeyi hedeflediklerini belirten Haas, piyasada Abdi İbrahim ve Bilim İlaç’ın Deva’nın en büyük iki rakibi olduğunu söyledi. Haas, sözlerini şöyle sürdürdü: "Piyasadaki en büyük üç oyuncudan biri olmayı hedefliyoruz. Bu amaçla, iki yıl içinde satışlarımızı iki katına çıkarmayı öngörüyoruz. Deva Holding, geçen yıl satışlarını yüzde 47 artırdı. Deva için 120 milyon dolarlık yatırımı bu yıl tamamlayacağız. Şirket olarak Deva’nın kendi tesislerinde üretilen ürünlerin yanısıra, global şirketlerin ürünlerinin de Türkiye pazarlanması için anlaşmalar söz konusu."

Yüzde 12’sini halka açacak 40 milyon dolar toplayacak

DEVA
Holding Yönetim Kurulu Başkanı Philip Haas, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) işlem gören holding hisselerine derinlik kazandırmak için halka açıklık oranını yükselteceklerini söyledi. Şirket hisselerinin halen yüzde 6’sının halka açık olduğuna dikkat çeken Haas, "Likidite sağlamak amacıyla Deva’nın yüzde 12 oranındaki C grubu hisseleri blok satış ve piyasa satış yöntemiyle satılacak. Bunun için de Standard Ünlü Menkul Değerler şirketine yetki verildi" dedi. Bu operasyonla Deva’nın halka açıklık oranı yüzde 18 seviyesine çıkacak. Philip Haas, Deva’nın önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek yeni halka arz operasyonundan 20-40 milyon dolar bir kaynak toplamayı hedeflediğini belirtti. Haas, "Halka arzdan toplanacak para, şirket dışına çakırlmayacak, yeni yatırımlar için kullanılacak" dedi.

Ruslar Deva’yı duyunca şaşırdı, çünkü Rusça’da ’bakire’ymiş

DEVA
Holding Yönetim Kurulu Başkanı Philip D. Haas, "Deva’nın adı ’doktor’, ’eczacı’, ’veteriner’ ve ’alet’ kelimelerinin kısaltmasından türemişti. Bir süre önce Rusya’dan bir grup geldi. Onlara tesislerimizi gezdirdik. Şirketin adınının Deva olduğunu duyduklarında onlara çok ilginç gelmiş. Çünkü, Deva’nın anlamı Rusça’da ’bakire’ymiş. Türkçe’de ’şifa’ anlamına gelen Deva’nın Rusça’da böyle bir yönü varmış" dedi. Haas, "İhracata da yoğunlaşacağınızı söylüyorsunuz, bu durumda dışarda farklı isim ve marka kullanmayı düşünüyor musunuz?" sorusunu, "Hayır, Deva hem iç pazarda, hem dışarda çok güzel bir isim" diye yanıtladı.

TEV’le anlaştı 50 tıp öğrencisini okutacak

GLOBAL
Equities Management’ın (GEM) sahibi olduğu Deva Holding, bu yıl 50’nci kuruluş yıldönümünü kutluyor. Philip Haas, 50’nci kuruluş yıldönümü çerçevesinde sosyal etkinliklere de kaynak ayırdıklarını belirterek, "Bunlardan biri Türk Eğitim Vakfı’yla (TEV) yaptığımız anlaşma oldu. Bu anlaşma çerçevesinde tıp fakültelerinde ve dişçilik fakültelerinde öğrenim gören 50 öğrenciye burs vereceğiz. Bunu devam ettirmek için de çaba göstereceğiz. Yani, sadece 50’nci yıla özgü bir destek şeklinde kalmayacak" dedi.

Bu haber toplam 2285 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim