• BIST 9791.27
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 23 °C

Devlet hastanesi, özellerde olduğu gibi otelcilik hizmeti vermeye başladı

Devlet hastanesi, özellerde olduğu gibi otelcilik hizmeti vermeye başladı
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde oluşturulan özel ekiplerle, yeniliklerle hasta kapıda karşılanıp, evrak işleri takip ediliyor. Devlet hastanesi, özellerde olduğu gibi otel hizmeti vermeye başladı.

Hastanın ve refakatçisinin devlet hastanelerinden en iyi hizmeti almasını sağlamak için Erzurum Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Fazlı Erdoğan ve BEAH Başhekimi Prof. Dr. Bilgehan Erkut öncülüğünde Doğu Anadolu Bölgesindeki 11 ilden gelen hastalara hizmet veren Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yenilikler başlatıldı.

Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında ele alınan otelcilik sistemi şöyle gerçekleşiyor;

İlk etapta hastanede bu hizmeti verecek ekip kuruldu. Ekip hastane girişine kurulan danışma ve resepsiyon birimlerinde hastaları kapıda karşılayabiliyor. Ekip hasta kayıt işlemlerini de takip ederek ne hasta ne hasta yakını hastane içinde katları dolaşıp durmuyor. Hastanedeki hijyen konusunda da tüm hasta banyolarında daha sağlıklı olan paslanmaz çelik veya krom kaplı kaliteli malzeme tercih ediliyor. Hastanelerin genel tuvaletlerine ise en az 400 gram hazneli gömme sıvı sabunluk ve kâğıt havlu makinesi konuldu. Ayrıca hasta banyolarında krom kâğıt havluluk, havlu askılığı da bulunuyor."

Öte yandan hastanenin acil bölümünde de yenilikler dikkat çekiyor. Uzm. Dr. Orhan Delice, acil servislerdeki yoğunluğu, vakaları kırmızı-sarı-yeşil alan uygulamasıyla aşıldığını ifade ederek, “Acile her başvuru yine tedavi ediliyor. Ancak acil sayılmayan ve yeşil alana dahil olanlardan tedavi masrafları talep ediliyor. Bu konuda Sağlık Bakanlığının genelgesi şöyle: Acil servislere başvuran tüm hastaların ilk müracaatta acil hasta olarak değerlendirilerek acil servislere kabul edilmesi ve buna göre işlem yapılması esastır. Ancak yapılan muayene sonucunda hekim değerlendirmesine göre yeşil alan muayenesi kapsamına girdiği belirlenen hastalar için ‘Yeşil Alan Muayenesi’ kodlama işleminin yapılması gerekmektedir. Bu kodlama işlemi, hastanın acil servisteki işlemleri tamamlandıktan sonra yapılmalıdır.”
KIRMIZI ALAN: Havayolu tıkanıklığı riski, major çoklu travma, sadece ağrıya yanıt veren veya yanıtsız olan hastalar, devam eden veya uzamış nöbet, ilaç aşırı alımı olan hastanın yanıtsız veya hipoventilasyonda olması, kardiyak ağrıya benzer göğüs ağrısı, dolaşım bozukluğu, ciddi ağrı, önemli sedatif veya diğer toksik maddelerin oral alımı, şiddet içeren agresif davranışlar, kendine veya diğerlerine zarar veren davranışlar.
SARI ALAN: Orta derecede kan kaybı, orta derecede solunum sıkıntısı, nöbet geçirme öyküsü (uyanık), ateş yüksekliği olan onkoloji veya steroid kullanan hasta, inatçı kusma, kafa travması olan ancak bilinci açık hasta, kardiyak öykü ile uyumlu olmayan göğüs ağrısı, şiddetli karın ağrısı, ekstremite yaralanması, suistimal riski veya şüphesi olan çocuk, stresli ve kendine zarar verme riski olan hasta.
YEŞİL ALAN: Sarı ve Kırmızı alan dışındaki rahatsızlıklara sahip olan acile girebilecek. Ancak bunun karşılığında para talep edilecek.

Bu haber toplam 4261 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim