• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Devlet hastanesinde özel merkez vurgunu

Devlet hastanesinde özel merkez vurgunu
İstanbul Okmeydanı Hastanesi'nde görevli onkolog Dr. Elif Ö.'nün kanser hastalarını gereksiz yere özel merkezlere yönlendirerek haksız kazanç elde ettiği belirlendi.

İstanbul'un en büyük devlet hastanelerinden Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nde kanser hastalarının tedavi gördüğü onkoloji servisinde uzman doktor olarak görev yapan Elif Ö. hakkında yapılan şikâyetler üzerine Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı. Hastanede onkoloji tetkik ve tedavileriyle ilgili her türlü cihazın sorunsuz çalışmasına ve bekleme süresinin en fazla bir hafta olmasına rağmen Dr. Elif Ö.'nün hastaları "Cihaz bozuk" ya da "Çok sıra var" gibi bahanelerle devletle anlaşmalı iki özel kuruma yönlendirdiği ve bu sayede haksız kazanç elde ederek devleti zarara uğrattığı belirlendi. Sağlık Bakanlığı'na bağlı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Denetim Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından görevlendirilen sağlık müfettişi, Dr. Elif. Ö.'nün hastalara ait dosyaları eksik düzenlendiği belirledi. Hastalıkların takibi için gerekli bilgilerin eksik ve özensiz düzenlendiği, bağımsız uzmanlar tarafından da onaylandı. Onkoloji tedavi ve tetkiklerinde kullanılan cihazların ise bir yılda sadece 9 kez arıza yaptığı ve her arızanın giderilmesinin en fazla bir gün sürdüğü görüldü. Daha önce de özel merkezlere dikkat çekici şekilde düzenleme yaptığı, diğer uzmanlarca yöneticilere bildirilen Dr. Elif Ö.'nün, 2005'te idari sorumlu Doç. Dr. Adnan Yöney tarafından poliklinikteki görevinden alındığı ve serviste görevlendirildiği belirlendi. Serviste çalışan Elif Ö.'nün bir süre sonra tekrar klinikte görevlendirildiği belirlendi.

BANKA HESAPLARI ELE VERDİ
Bakanlık müfettişine verdiği ifadede kendisine mobbing uygulandığını öne süren Elif Ö., özel merkezlere kasıtlı olarak hasta yönlendirmediğini ve bu merkezlerle hiçbir maddi bağlantısının olmadığını söyledi. Ancak Dr. Elif Ö.'nün maaş hesabının son iki yıllık hesap dökümlerinde, iddialara konu olan firmalardan biri tarafından yapılan, 250 ile 1350 TL arasında değişen 19 ayrı ödeme tespit edildi.

HASTALARIN HABERİ YOK
Elif Ö.'nün ifadesi alınan 21 hastasından 12'si radyoterapi tedavisi veya pet/ct tetkiki için özel merkezlere yönlendirildiklerini söyledi. İfadesi alınamayan hastaların dosyalarında da özel merkezlere ait raporlara rastlandı. Hastalardan H.E., özel bir hastanede göğüs kanseri ameliyatı olduktan sonra tedavisini Dr. Elif Ö.'nün üstlendiğini, bu dönemde özel merkezlerde 6 seans kemoterapi ve 25 gün radyoterapi gördüğünü belirterek, "Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nde bu tedaviler için gerekli olan cihazların bulunduğunu bilmiyordum" dedi. Sağlık Denetçisi Serdal Elmas hazırlanan ve suç duyurusu olarak İstanbul Savcılığı'na gönderilen disiplin raporu, memur suçları savcısı tarafından incelenecek. 

İbrahim AYRAL / Sabah

Bu haber toplam 5661 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim