• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 19 °C

Devlet Memurlarına Düzenlenen İstirahat Raporlarının SGK İş Göremezlik Uygulaması Üzerinden Düzenlenmesine Dair Genelge

Devlet Memurlarına Düzenlenen İstirahat Raporlarının SGK İş Göremezlik Uygulaması Üzerinden Düzenlenmesine Dair Genelge
Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Devlet Memurlarına Düzenlenen İstirahat Raporlarının SGK İş Göremezlik Uygulaması Üzerinden Düzenlenmesine Dair 2016/12 sayılı Genelge yayımlandı.

 

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı: 23642684        23.07.2016
Konu: İstirahat Raporları

GENELGE
2016/12

İlgi: Sağlık Raporlarının Düzenlenmesi Hakkında 2014/29 sayılı Genelge (26.09 2014 tarihli ve 5409.875 sayılı)

Bilindiği üzere sağlık hizmet sunucularınca düzenlenecek bütün raporların usûle ve fenne uygun olarak tanzimi, kanuni bir görev ve sorumluluktur. Bu konudaki meri mevzuat çerçevesinde, raporların nasıl düzenleneceği ilgi genelge ile belirlenmiştir.

Devletimizin ve Milletimizin varlığını, birliğini, bütünlüğünü, halkımızın can ve mal güvenliğini ve demokrasiyi hedef alan FETÖ/PDY darbe teşebbüsü ve PKK terörü gibi suçlara karışanlar ile haklarında herhangi bir sebeple adli ve îdari işlem yapılan kişilerin, bu işlemleri sürüncemede bırakmak ve adaletin tecellisini akamete uğratmak maksadıyla, istirahat raporu talebiyle kurumlarımıza başvurabileceği öngörüldüğünden, istirahat raporlarının aşağıdaki usule göre düzenlenmesi gerekmektedir.

Memur ve diğer kamu görevlilerine istirahat raporu düzenlenmesi işlemlerinde, kamu. üniversite ve özel sektöre ait tüm sağlık hizmet sunucuları tarafından. Sosyal Güvenlik Kurumu "İş Göremezlik Uygulaması (e-Rapor Sistemi)" kullanılacaktır. Sistemden rapor provizyonu alınmasını takiben yapılan muayene ve tetkikler sonucunda, tıbben istirahati lüzumlu görülenlere, ilgili mevzuatla belirlenen usul ve esaslara uygun olarak, anılan sistem üzerinden istirahat raporu düzenlenecek ve onaylanacaktır. Sistemden rapor provizyonu alınamaması durumunda, başvuran kişi, provizyon alınamadığı hususunda bilgilendirilerek, hastanelerde hastane başhekimliğine, birinci basamak sağlık kuruluşlarında ise en yakın veya ilgilinin seçeceği hastanenin başhekimliğine yönlendirilir. Kişinin muayenesi ve lüzumu halinde istirahat raporu düzenlenmesi işlemleri, başhekimin koordinasyonunda yapılır. Başhekim, raporun usûle ve fenne uygun olarak verilmesinden ve verilen raporun onaylanmasından sorumludur.

Usule ve fenne aykırı rapor düzenlenmesi, ilgilileri genel olarak adli ve idari yönden sorumlu kılacağı gibi. somut olaya göre FETÖ/PDY, PKK gibi suç örgütlerine yardım ve suça iştirak fiilini de oluşturabilecektir.

Bilgilerini ve keyfiyetin ilgililere tebliği ile istirahat raporlarının bu Genelgede ve ilgili mevzuatta belirlenen usul ve esaslara uygun olarak düzenlenmesinde bütün hekimlerin ve yöneticilerin azami hassasiyet göstermeleri hususunda gereğini önemle rica ederim.

Prof.Dr. Recep AKDAĞ
Bakan

 

DAĞITIM
Gereği:                
81 İl Valiliğine (İl Sağlık Müdürlüğü)
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna
Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna
Yükseköğretim Kuruluna

Genelgenin aslı için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 14976 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim