• BIST 9524.59
  • Altın 2523.397
  • Dolar 32.5629
  • Euro 34.6325
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Dijital hastane geliyor muayene çilesi bitiyor

Dijital hastane geliyor muayene çilesi bitiyor
Birim Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Yıldırım "Dijital hastaneyi mayıs ayında tanıtacağız, birçok özelliğimiz dünyada da bir ilk. Ulusal sağlık bilgi sistemiyle Türkiye diğer ülkelere referans olacak" dedi.

Birim Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Yıldırım "Dijital hastaneyi mayıs ayında tanıtacağız, birçok özelliğimiz dünyada da bir ilk. Ulusal sağlık bilgi sistemiyle Türkiye diğer ülkelere referans olacak" dedi.

Vestel Grubu bünyesindeki sağlık yazılımları şirketi Birim Bilgi Teknolojileri AŞ Genel Müdürü Ayhan Yıldırım, kağıtsız hastane projesini tamamladıklarını, mayıs ayında tanıtacakları sistemin bazı özelliklerinin dünyada da ilk olacağını ifade etti.

Yıldırım, 1991 yılından bu yana sağlık sektöründe, yazılım, donanım ve uygulama alanında 100'den fazla devlet ve özel hastanesine hizmet verdiklerini, 2006 yılında Vestel'in çoğunluk hisselerini almasıyla daha büyük çaplı Ar-Ge projelerini de başlattıklarını söyledi. Dünyada sağlık ve elektroniği iyi bir şekilde etkileştirebilen gruplar arasına girdiklerini belirten Yıldırım, yeni bir trend olarak görülen "dijital hastane" konusunda da öncü bir sistem geliştirmeyi başardıklarını kaydetti.

LCD MONİTÖRLER SIKI GÜVENLİK

Vestel'in, Birim'in taleplerine göre özel olarak ürettiği hasta başı LCD monitörleriyle desteklenen sistem sayesinde, hasta güvenliğinin üst seviyeye çıkarılacağını kaydeden Yıldırım, hastayla monitörün eşleştirileceği sistem sayesinde hastaya doktoru dışında kimsenin müdahale edemeyeceğini, yanlış tedavi ya da ilaç kullanımı sorununun ortadan kalkacağını ifade etti. Ayrıca, hasta bileziğinin de sisteme entegre edileceğini kaydeden Yıldırım, özellikle doğum hastanelerinde önemli bir ihtiyacın karşılanacağını kaydetti. Türkiye'de zaman zaman doğum sonrası bebek karışma olaylarının yaşandığını ifade eden Yıldırım, kağıtsız hastanede doğru şekilde eşleştirilen anne ve bebeğin karıştırılma olasılığının ortadan kalkacağını ifade etti.

Hastaneler bu sistemi kuracak

Projenin sağlıkla ilgili tüm bilgi setleri, teşhiş ve tedavilere ilişkin verilerin tek merkezde toplanmasını öngördüğünü kaydeden Yıldırım, yakın bir zamanda tüm sağlık kuruluşlarının bu portala bağlanacağını kaydetti. Türkiye'nin dijital sağlık haritasının çıkarılacağını, kişilerin hastalıkları, teşhiş ve tedavilerinin online ortamda izlenebilir olacağını ifade eden Yıldırım, "72 milyon insanın sağlık kayıtlarının girileceği sistemin ilk fazını tamamladık, şu anda testleri yapılıyor" dedi.Yıldırım, Türkiye'nin, sağlıkta teknolojiyi en iyi kullanan ülkeler arasına girdiğini de ifade etti.

 

 

Bu haber toplam 3193 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim