• BIST 9101.45
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Dikişsiz implant devri

Dikişsiz implant devri
İmplant tedavilerini daha kolay bir hale getiren bilgisayarlı tomografi tekniği, diş etine kesi ve dikiş atılmadan implantların yerleştirilmesine olanak sağlıyor.

Gelişen teknoloji ile birlikte diş tedavileri de artık daha kolay ve acısız gerçekleştirilmeye başladı.

Günümüzde kullanılan implant tedavileri hakkında bilgi veren Diş Hekim Hakan Durgun, bilgisayar teknolojisinin tıpta yaygınlaşmasının implant uygulamalarında çığır açtığını belirterek, yöntem hakkında şu bilgileri verdi:

Dikiş atılmadan işlem bitiyor

"Bilgisayarlı tomografi tekniği ile kişiye özel üç boyutlu çene modelleri elde edebilirsiniz. Bunun içinde tedaviye başlamadan önce implant yapılacak hastadan, çenesinin bilgisayarlı tomografisini istiyoruz. Daha sonra özgün yazılım ve programlar yardımıyla implantların konumu ve en doğru yerleri saptanıyor. Hekim, bu veriler kullanılarak hastaya cerrahi bir kılavuz hazırlanıyor. Kılavuz yardımıyla hekim, önceden planlanan yerlere implantları yerleştiriyor. Böylece operasyon sırasında beklenmedik kötü sürprizler de engellenmiş oluyor. Diş etinde hafif bir kesik oluşturularak ve dikiş atılmadan işlem bitirilebiliyor."

BT tekniklerinin avantajları

İmplant tedavisinde kullanılan bilgisayarlı tomografi yönteminin avantajları hakkında da bilgi veren Durgun, "Bu yöntem ile implant operasyonu esnasında doğabilecek istenmeyen durumlar minimuma indirilir. Hastaya kendi çenesi üzerinde görsel olarak bilgi verilmesi, kişinin tatmin olmasını sağlar. Operasyon süresi kısalır. Hekim, tehlike doğurabilecek tüm riskli anatomik oluşumları daha önceden net olarak görür. Estetik ve işlevsel açıdan en doğru protezin yapılmasını sağlar. Diş etinde kesi yapılmadan ve dikiş atılmadan implantları yerleştirme olanağı sunar" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4050 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim