• BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

Dikkat! Ev işi yapayım derken fıtık olmayın

Dikkat! Ev işi yapayım derken fıtık olmayın
Ev işlerini yaparken dikkatli olunması gerektiğini belirten Dr. Ali Şahabettinoğlu, bunlardan nasıl korunacağını anlattı.

Fizik tedavi ve manipülasyon uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, kadınlarda fıtık sebebinin ev işleri olduğunu belirterek ağır halıyı silkelemenin, elektrik süpürgesi ile beli yorucu hareketler yapmanın, uzun süre dinlenmeden ütü yapmanın omurga üzerinde birtakım deformasyonlara yol açtığını söyledi.

Ev işlerini yaparken dikkatli olunması gerektiğini belirten Dr. Ali Şahabettinoğlu, bunlardan nasıl korunacağını anlattı. Ev hanımlarının mutfak tezgahında çalışırken bir ellerini tezgaha dayayıp diğer elleriyle işlerini yapmaları gerektiğini ifade eden Şahabettinoğlu, "Uzun süre ütü yapmak yerine birkaç gömlek ütüledikten sonra oturarak ara vermeniz sağlığınız açısından çok önemli. Kadınların masada çalışırken mutlaka bir dirseklerini masaya dayayarak iş yapmaları gerekiyor çünkü kalçaya kadar uzanan omurgamız, omur denen kemik ve bunları birbirine bağlayan disklerden oluşmaktadır. Burası vücut ağırlığını en fazla taşıyan yerdir. Herhangi bir zorlanmayla ortasında çekirdek ve bunu koruyan kapsülden oluşan disk yırtılır. Çekirdek doku arkaya, kanala doğru fıtıklaşırsa sinirlere baskı yapar ve bel fıtığı oluşur" diye konuştu.

Manipülasyon yani elle fizik tedavi olmak üzere bel ve boyun fıtıklarında fizik tedavinin iyi netice verdiğini söyleyen Uzman Dr. Ali Şahabettinoğlu, "Bel ve boyun fıtıklarının yüzde 98'i ameliyatsız elle tedavi edilerek iyileşebilir. Bel ağrıları bacağa vuruyorsa bel fıtığı, boyun ağrıları kol ve ellerinize vuruyorsa boyun fıtığı olma ihtimali çok yüksektir" dedi.

Manipülasyon tedavisinde hastalıklı bölge üzerine birtakım bastırma, döndürme, germe ve esnetme gibi manevraların uygulandığını dile getiren Uzman Dr. Ali Şahabettinoğlu, herhangi bir yan etkisi olmayan ve ilaca gerek duyulmadan uygulanan bu yöntemin klasik batı tıbbı tedavisi olduğunu sözlerine ekledi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4280 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim