• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

Diş çürüğü kabusunuz olmasın!

Diş çürüğü kabusunuz olmasın!
Ağız ve diş sağlığını bozan faktörler bireyin vücut sağlığını da doğrudan etkilediğini kaydeden uzmanlar, diş çürükleri ile dişeti hastalıklarının;..

Ağız ve diş sağlığını bozan faktörler bireyin vücut sağlığını da doğrudan etkilediğini kaydeden uzmanlar, diş çürükleri ile dişeti hastalıklarının; kalp-damar hastalıklarını, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı, mide rahatsızlığını ve kadınlarda erken doğum ya da düşük doğum ağırlığı risklerini artırdığını dikkat çekiyorlar.

Aydın Valiliği, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla ağız ve diş sağlığıyla ilgili basın açıklaması yayınlayarak vatandaşları uyardı. Sağlığın tanımının da yapıldığı açıklamada "Bireylerin fiziksel sağlığı ise vücuttaki tüm organ ve dokuların sağlıklı olması ile mümkündür. Bu nedenledir ki ağız ve diş sağlığını bozan faktörler bireyin vücut sağlığını da doğrudan etkilemekte, diş çürükleri ile dişeti hastalıkları; kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı, mide rahatsızlığı ve kadınlarda erken doğum ya da düşük doğum ağırlığı risklerini artırmaktadır" denildi.

Ağız ve diş sağlığı konusunda İl genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilen açıklamada, "Sağlıklı ve bilinçli nesiller yetiştirmek için Ağız ve Diş Sağlığı Haftasında bütün sağlık kuruluşlarımız ile birlikte eğitim ve tarama çalışmaları yapılmakta olup, diş çürükleri, dişeti hastalıklarının önemi, ağız kanserleri, hamilelikte ağız ve diş sağlığı, koruma yolları, doğru diş fırçalama yöntemi, diş ipi kullanımı,diş hekimine düzenli olarak gitme alışkanlığını kazandırma, yeterli ve dengeli beslenme konularında öğrencilere, öğretmenlere ve halka yönelik eğitimler yapılmaktadır. Ağız ve diş taramasından geçen öğrenciler, diş tedavileri için diş hekimi bulunan en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Ağız ve diş sağlığını koruyabilmek için öncelikle kişinin kendi sağlığının bilincinde olması gerektiği dikkat çekilen açıklamada iyi bir ağız ve diş sağlığı kalitesine ulaşabilmek için, "Günde en az 2 kere, sabah kahvaltıdan sonra ve gece yatmadan önce dişlerin fırçalanması , günde en az bir kez diş ipi kullanılması, Yeterli ve dengeli beslenmek; sebze ve meyveden zengin, et, süt, yoğurt, peynir, yumurta gibi hayvansal gıdaların yer aldığı öğünlerle beslenilmesi gerekmekte, En az altı ayda bir düzenli olarak diş hekimine kontrole gidilmesi ve teşhis edilen problemlerin hekimin önerisi doğrultusunda tedavisinin yaptırılması, Halkımızın diş hekimi eğitimi almış, diploması olan diş hekimlerine hijyenik ve güvenilir koşullarda muayene olmaları" gerektiği belirtildi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3946 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim