• BIST 9117.17
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Diş Hekimleri Odası'ndan Maliye ve Çalışma Bakanlıklarına Dava

Diş Hekimleri Odası'ndan Maliye ve Çalışma Bakanlıklarına Dava
KAYSERİ (İHA) - Kayseri Diş Hekimleri Odası, diş tedavisinde özel sektöre ve özel muayenehanelere sevki engelleyen bazı düzenlemelerin iptali için Maliye ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarına dava açıldı. Kayseri Bölge İdare Mahkemesi'nde açılan da

KAYSERİ (İHA) - Kayseri Diş Hekimleri Odası, diş tedavisinde özel sektöre ve özel muayenehanelere sevki engelleyen bazı düzenlemelerin iptali için Maliye ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarına dava açıldı. Kayseri Bölge İdare Mahkemesi'nde açılan davanın ardından vatandaşlara yönelik ücretsiz ağız ve diş sağlığı taraması başlatıldı.

Diş Hekimleri Odası adına davayı açan avukat Duygu Ortaköylüoğlu, diş tedavisi için vatandaşların özel sektöre sevkiyle ilgili bazı yasal düzenlemelerin iptali ve bir idari yaptırım olarak yürütmenin durdurulması adına hukuka uygunluk denetimlerinin yapılması taleplerinin olduğunu söyledi. Bu talepleri Danıştay Başkanlığı'na göndermek üzere Kayseri Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açtıklarını belirten Ortaköylüoğlu, “Yargıya, adalete ve özellikle sosyal hukuk devleti ilkelerine olan güvenimiz çerçevesinde açmış ve açmakta olduğumuz bu davaların taleplerimiz doğrultusunda en iyi şekilde neticeleneceğini umuyoruz'' dedi.

Yapılan açıklamanın ardından Diş Hekimleri Odası tarafından Yoğunburç Güven Otoparkı'nda vatandaşlara yönelik bir günlük ücretsiz ağız ve diş sağlığı taraması başlatıldı. Vatandaşların ilgisinin bire hayli yoğun olduğu görülürken, diş hekimlerinin vatandaşlarla itinayla ilgilenmesi dikkat çekti. Taraması tamamlanan vatandaşlara dişleriyle alakalı problemler anlatıldıktan sonra tek kullanımlık kendinden macunlu diş fırçası hediye edildi.

Burada bir açıklama yapan Diş Hekimleri Odası Başkanı Umut Kural, Maliye ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yayınladığı son iki tebliği şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade etti. Kural, "Tebliğler, diş tedavisini imkansız hale getiriyordu. Bu iki bakanlığın vatandaşın diş sağlığına erişiminde sıkıntı yok gibisine açıklamaları var. Kayseri'yi örnek verecek olursak bir milyonluk nüfusu var. Bir milyonluk nüfusa 50 diş hekimi ile baktığı iddia etmek yanlıştır. Bugünkü yapacağımız taramada önemli sonuçlar doğuracak, ama günlük bizim tespitlerimize göre Kayseri il merkezinde 2 bin kişinin dişi ağrıyor. 2 bin kişi sabaha kadar diş ağrısı çekiyor. Bu 2 bin kişiye 50 diş hekimi sadece gece ağrılarına yetmez. Bırakın diş tedavisi hizmeti vermeyi, acil hizmeti dahi vermeye yetmez. İdari Mahkemesi'ne Danıştay Başkanlığı'na iletilmek üzere davamızı avukat aracılığıyla açtık" dedi.

Sağlık taraması hakkında da bilgiler veren Kural, "Burada gönüllü diş hekimi arkadaşlarımızla birlikte taramalarımızı gerçekleştireceğiz. Akşamüzeri bu sonuçları açıklayacağız. Amacımız toplumum ağız diş sağlığı seviyesinin ne konumda olduğunu tespit etmektir" diye konuştu.

Kural, ayrıca tarama sonuçlarının Başbakanlık ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'e, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a birer mektup ile gönderileceğini de sözlerine ekledi.


Bu haber toplam 1711 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim