• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 18 °C

Diş hekimleri sorunlarla boğuşuyor

Diş hekimleri sorunlarla boğuşuyor
Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasan Yaman, kamuda ve serbest olarak çalışan diş hekimlerinin bugün çok ciddi sorun ve sıkıntılarla karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek, sorunu bir bütün olarak ele alıp, çözüm noktasında çaba sarf ettiklerini söyledi.

Adana Diş Hekimleri Odası tarafından, Seyhan Oteli'nde düzenlenen toplantıda; 'Periodontitisli Hastalarda İmplant Uygulamaları Bifosfonat Kullanımına Bağlı Çene Kemiğinde Ortaya Çıkan Nekrozlar' konusu ele alındı. Yoğun ilginin gösterildiği oturuma Adana'nın yanı sıra Mersin, Osmaniye ve Hatay'dan da katılım oldu. Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı Figen Esirgen'in de hazır bulunduğu etkinlikte konuşan Hasan Yaman, diş hekimliğinin bugün çok önemli sorun ve sıkıntıları olduğuna dikkat çekerek, tüm bunların çözüme kavuşturulması ya da asgariye indirilebilmesi noktasında da bir takım çalışmalarda bulunduklarını anlattı.

Özellikle kamuda çalışan diş hekimlerinin sorunlarının had safhaya ulaştığına işaret eden Yaman, Türk Diş Hekimleri Birliği'nce (TDHB) kamuda çalışan diş hekimleriyle ilgili olarak kapsamlı bir rapor hazırladığını hatırlattı. Yaman, “Kamuda çalışan arkadaşlarımızla serbest çalışan arkadaşlarımız hepimiz bir bütünüz. Hep beraber birlikte bu gemiyi yürüteceğiz. Bu sektörü diş hekimleri, fakültelerimiz, diş laboratuarları ve firmalar olarak bir bütün olarak temsil ediyoruz” dedi.

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da geniş katılımlı ve kapsamlı bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini hatırlatan Yaman, “Bu yürüyüşte bu sektörün tüm bileşenleri ve onların temsilcileri vardı. Hep birlikte omuz omuza yürüdük. Umuyorum bu seçim döneminden sonra yeni kurulacak hükümetle diş hekimlerinin problemleri istediğimiz gibi çözülür. Çözülmezse büyük sıkıntılarımız var demektir” diye konuştu.

TDHB ve odaların, bu konuda elinden gelen çaba ve gayreti gösterdiğini vurgulayan Yaman, burada asıl önemli olanınsa diş hekimlerinin desteği olduğunu ve bu desteğin verilmesi halinde de çözülemeyecek sorun olmadığını savundu. Hasan Yaman, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Birlik ve bütünlüğümüzü muhafaza ederek, önümüzdeki dönem çok daha iyi bir yerde olacağımıza inanıyorum. İnşallah gelecekte bizleri çok iyi günler bekliyor.”

Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Periodontoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nejat Arpak ise, 'Periodontitisli Hastalarda İmplant Uygulamaları Bifosfonat Kullanımına Bağlı Çene Kemiğinde Ortaya Çıkan Nekrozlar' konusunu Türkiye de ilk defa Adana da anlattığını dile getirdi. Arpak, bifosfonat kullanan hastalarda implant uygulanıp uygulanmayacağı, bifosfanatların etki mekanizmasının yansımalarının yanı sıra ağız ve çene cerrahisinde yapılacak işlemler, endodontik tedavilerde yapılacak işlemler gibi konularda katılımcılara bilgi verdi. Oturumun sonunda Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasan Yaman, katkı ve katılımlarından dolayı Nejat Arpak'a bir teşekkür plaketi takdim etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2096 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim