• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

Diş hekimliği kurası, 94 kişinin evrakları ile oynandığının tespit edilmesiyle durduruldu

Diş hekimliği kurası, 94 kişinin evrakları ile oynandığının tespit edilmesiyle durduruldu
Sağlık Bakanlığı'nın sözleşmeli diş hekimliği kurası, 94 kişinin evraklarının eksiltildiğinin tespit edilmesiyle durduruldu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ kura ile ilgili personel hakkında soruşturma başlattı. Kuraların iptali bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı'nın sözleşmeli diş hekimliği kurası, 94 kişinin evraklarının eksiltildiğinin tespit edilmesiyle durduruldu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ kura ile ilgili personel hakkında soruşturma başlattı. Kuraların iptali bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı'nın sözleşmeli diş hekimliği kurası, 94 kişinin evrakları ile oynandığının tespit edilmesiyle durduruldu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ noter tarafından yapılan diş hekimi kuralarındaki evrak usulsüzlüğe el koydu. Bakanlık bünyesinde 4/B statüsünde 246 boş diş hekimi kadrosu için toplam 1383 aday başvuru yaparken, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü evraklarını tam tespit etmiş 94 kişinin başvuru evraklarında sonradan eksiltme yapıldığını tespit etti. 4 -18 Temmuz 2008 tarihleri arasında başvuruları alınan kuralarla ilgili sorun, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın bilgisine sunuldu. Evraklardaki eksiltme ile 94 adayın başvurusu geçersiz hale getirilerek diğer adayların önü açılmış olunacağından, Bakan Akdağ kuranın hemen durdurulması için talimat verdi.

PERSONELE SORUŞTURMA

Bakan Akdağ kura ile ilgili görev yapan tüm personel hakkında hemen soruşturma başlattı. Bakan Akdağ 31 Temmuz'da çekilen kuraların açıklanmaması talimatı da verdi. Kura noter tarafından 31 Temmuz 2008 tarihinde çekilmişti. Aynı kurada ataması yapılan 32 eczacı kadrosunu kazananlar açıklanırken, diş hekimi kadroları soruşturma sonucunu bekleyecek. Teftiş sonrası usülsüzlük tespiti ile kuraların büyük olasılıkla iptal edileceği belirtildi. Bu durumda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesine tabi sözleşmeli personel statüsünde diş tabibi olarak istihdam edilmek üzere başvuran adayların kuraları yenilenecek ve hiçbir adayın hakkı yenmemiş olacak.

İNCELEME BAŞLATTIK

Yeni Şafak'a konuyu değerlendiren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Hiçbir konuda ve alanda yolsuzluğu hoşgörmemiz mümkün değil. Önceliğimiz adalettir. Bu kurada oluşan durumu da bu ilkeler çerçevesinde değerlendirdik ve soruşturma başlattık. Olayın sorumluları kimse hesabını verecektir. Böylece kimsenin hak kaybı sözkonusu olmayacak" dedi.

Kura başvurusu için istenen ancak 94 adayda eksiltildiği ortaya çıkan belgeler şöyle:

- Onaylı Personel Bilgi Sistemi (PBS) Başvuru Formu

- Diploma veya doktora belgesinin örneği

- Erkek adaylar için askerlik belgesi

- Sabıka kaydı.

Bu haber toplam 2297 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim