• BIST 9524.59
  • Altın 2524.253
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.6057
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Diş teli tedavisinde dikkat edilmesi gereken 11 nokta

Diş teli tedavisinde dikkat edilmesi gereken 11 nokta
Neden diş teli takmamız gerekiyor? Tedavi sürecinde dikkat edilmesi gereken 11 nokta nelerdir? Ortodontist Dr. Pınar Türkoğlu yanıtladı.


Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Dentakademi Ortodontist uzmanlarından Dr. Pınar Türkoğlu merak edilenleri anlattı:

"Diş teli tedavisi özellikle çapraşık ve kötü konumlanmış dişlerin tedavisinde kullanılmaktadır. Çapraşık ve kötü konumlanmış dişler, ne kadar fırçalanırsa fırçalansın, tam olarak temizlenemez ve diş eti problemleri ortaya çıkar. Mutlaka diş aralarında gıda artığı kalır ve bu nedenle genellikle diş aralarında çürükler oluşur. Bu tür diş eti problemlerinde kemik kaybı ve dişlerin erken yaşta kaybedilme riski vardır.

Ağızdaki kapanış bozuklukları baş ve çene ağrısına neden olabilir!

Dişlerdeki kapanış bozuklukları, çene kaslarında daha fazla baskıya neden olarak Temporomandibular eklem problemlerine, baş ve çenede ağrıya neden olabilirler. Çapraşık dişler, estetik olarak istenmeyen bir görünüme sebep olduğu için hastalarda gülerken ağzın kapatılması çok karşılaşılan bir sonuçtur. Hastalarımız tüm bu problemlere çözüm olarak ortodontik tedavi için başvururlar.

Ortodontik tedavi ihtiyacınızı sadece ortodontist belirleyebilir. Kapsamlı medikal ve dental özgeçmişiniz, ağız ve diş muayenesi, çene modellerinizin oluşturulması ve özel bazı röntgen filmleri ve fotoğrafınızın çekilmesi gibi birçok tanı yöntemini içeren bir muayeneden sonra, ortodontik tedaviye ihtiyacınızın olup olmadığı ve yapılacak tedavinin türü belirlenebilir."

Dentakademi Ortodonti Uzmanı Dr. Pınar Türkoğlu diş teli tedavisinde dikkat edilmesi gereken 11 noktayı ise şöyle özetledi:

Diş teli tedavi sürecinde dikkat edilmesi gereken 11 nokta

1-Ortodontik tedaviye başlamadan önce çürük dişlerin tedavi edilmesi ve diş etinin tam sağlıklı duruma getirilmesi gerekir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 19549 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim