• BIST 9079.97
  • Altın 2323.82
  • Dolar 32.3831
  • Euro 34.8459
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Dişler ramazanda dinleniyor

Dişler ramazanda dinleniyor
Ramazan ayında yaklaşık 16 saat oruç tutulması, dişlerin dinlenmesi için çok iyi bir fırsat...

Erzurum Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Çene Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ümit Ertaş, ramazan ayında oruç tutanların ağız ve diş sağlığına daha çok önem vermeleri gerektiğini kaydetti.

BESLENME TARZINI DEĞİŞTİRMEK İÇİN FIRSAT

Prof. Dr. Ertaş, ramazanda bedenin daha dengeli ve huzurlu olduğunu organların dinlendiğini belirtti. Prof. Dr. Ertaş, şunları söyledi:

"Ramazan ayı dengeli ve sağlıklı beslenme şeklindeki hayat tarzını uygulamak isteyenler için çok iyi bir fırsat. Oruç tutanlar, yaklaşık 16 saat aç kalıyor. Öğün sayısı 6’dan 2’ye düşüyor. Ağız ve diş sağlığı da bundan olumlu şekilde etkileniyor. Ramazan fırsatını değerlendirirsek ağız ve dişlerin uzun ömürlü olmasını sağlarız. İftar ve sahurda yiyilen yiyecekler dişlerimizin arasında birikecektir.

Dişleri fırçalayıp temizleme ipi kullanırsak aç kaldığımız süre içinde ağzımız istirahat edecek. Ayrıca daha az yemek yenildiği için de çene eklemleri de rahat edecek. Az kullanılan, az çiğneyen eklem iyi olur. Tam tersi yediğimiz gıdaları temizlemeden, dişlerimizi iftar ve sahurda fırçalamadan oruç tutarsak dişlerimiz harap olacaktır. Ağızda kalan gıdalar açlık boyunca asit oluşturup dişlerin çürümesine yol açacaktır. Bu nedenle ramazanı dişlerimiz için bir fırsata dönüştürüp uzun ömürlü olmasını sağlayalım."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2901 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim