• BIST 9550.6
  • Altın 2485.251
  • Dolar 32.5036
  • Euro 34.8014
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 23 °C

Diyabetli Hasta Eğitici Rehberi Çalıştayı (THSK)

Diyabetli Hasta Eğitici Rehberi Çalıştayı (THSK)
Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından Diyabetli Hasta Eğitici Rehberi Çalıştayı hakkında duyuru yayımlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından Diyabetli Hasta Eğitici Rehberi Çalıştayı hakkında duyuru yayımlanmıştır;

 

"Bakanlığımız bulaşıcı olmayan hastalıklar ve risk faktörleri üzerine güncel mücadele stratejileri belirleme ve bu stratejiler paralelinde hedefe yönelik etkili faaliyetler yürütmeyi amaçlamakta olup bu yöndeki çalışmalara hız vermiş bulunmaktadır.

Günümüzde, hızlı sosyal ve kültürel değişimler, nüfusun yaşlanması, kentleşme oranındaki artış, fiziksel aktivitelerde azalma, sağlıksız yaşam tarzı ve davranış biçimleri gibi nedenlerden ortaya çıkan diyabetli hasta sayısı her geçen gün artmakta, yaşam tarzındaki hızlı değişim ile birlikte gelişmiş ve gelişmekte olan toplumların tümünde özellikle tip 2 diyabet sıklığı hızla yükselmektedir.

Ülkemiz için de önemli bir ölüm ve hastalık yükü sebebi olan diyabet hastalığının erken tanı ve tedavisinin sağlanması, ilgili risk faktörleri konusunda halkın bilinçlendirilmesi, diyabete bağlı diğer sağlık sorunları sıklığının Dünya Sağlık Örgütü hedeflerine indirilmesi amacıyla Bakanlığımız tarafından “Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı” uygulamaya konulmuştur.

Program, diyabet hastalığının önlenmesi ve kontrolüne yönelik olarak risk faktörleri ve korunma, örgütlenme, insan gücü planlaması ve eğitim, rehabilitasyon, tedavi ve evde bakım hizmetleri, sürveyans ve araştırmalar, finansman ve sektörlerarası işbirliği ile geleceğe yönelik uygulama yaklaşımlarını kapsamaktadır.

“Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı”nın “Diyabetin Önlenmesi” ve “Diyabetin ve Komplikasyonlarının Etkin Tedavisi” amaçları doğrultusunda, "diyabetiklerin ve yakınlarının eğitiminde standardizasyon ve yaygınlaştırma sağlanması" hedefine yönelik olarak, diyabetli hastaların eğitimlerinde kullanılmak üzere rehber hazırlanacaktır. Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan “Diyabetli Hasta Eğitici Rehberi Hazırlık Çalıştayı” 10-12 Aralık 2012 tarihleri arasında Ankara’da yapılacaktır. Çalıştayda ortaya çıkan rehberin, 2. Basamak sağlık kurum ve kuruluşlarına başvuran diyabetli hastaların eğitiminde kullanılması planlanmaktadır.

Bilgilerinize sunulur."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3389 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim