• BIST 9728.3
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 27 °C

Diyet sabotajcıları

Diyet sabotajcıları
Elbette ideal kiloda olmak birçok kişinin hedefleri arasındadır. Kilo vermek sabır ister, emek ister ama sizde emeklerinizin karşılığını görmek istersiniz. Peki bu kilo verme ...

Elbette ideal kiloda olmak birçok kişinin hedefleri arasındadır. Kilo vermek sabır ister, emek ister ama sizde emeklerinizin karşılığını görmek istersiniz. Peki bu kilo verme serüveninizde diyetinizi sabote eden yiyeceklerin farkında mısınız?

Salata sosları
Diyet listelerinin vazgeçilmezi olan salatalar farkında olmadan masum olmaktan çıkabilirler. Eğer içerisine fazladan sıvı yağ, hardal, salata sosu, kızartılmış et, kızartılmış ekmek ilave ederdeniz kalori değerini de yükselteceksiniz.

Mayonez
Aslında 1 yemek kaşığı kadar makarnanıza veya sandviçiniz içerisinde tüketeceksinizdir, size göre az bir miktar olsa bile fazladan 90 kalori almanıza neden olacak.

Beyaz unlu mamuller
Glisemik indeksi yüksek besinler arasında beyaz unlu mamuller ilk sıralardadır. Eğer kilo verme veya koruma sürecinde iseniz tüketiminiz bilin ki başarınızı etkileyecektir. Özellikle beyaz ekmek tüketimi obezite, kalp ve şeker hastalığını da tetikleyecektir.

Asitli içecekler
Artık asitli içeceklerin zararlarını bilmeyenimiz yoktur ama içeriğindeki bağımlılık yapan katkı maddeleri onları bırakmayı da engelleyebiliyor. İçtiğiniz her 1 bardak asitli içeceğin ideal kilonuza ulaşmanızı bir adım daha uzaklaştırdığını unutmayın. Diyetisyen Özlem Sert Aydın

Ketçup
Likopen içeriği zengindir ama bunu domatesi fırınlayıp veya pişirip de alabilirsiniz. İçeriğinin büyük kısmı şeker olan ketçup tuz da içermesi nedeniyle günlük tüketim miktarınıza göre yine diyetinizi sabote eden yiyecekler arasında. Ketçup yerine domatesi rendeleyip çok az sıvı yağ ile pişirip sos olarak tüketmeniz daha sağlıklı bir seçim olacak.

Diyet ürünler
Normal tükettiğiniz beyaz unlu, şekerli, yağlı yiyecekler yerine şekeri veya yağı azaltılmış, beyaz un yerine tam buğday unu kullanılmış ürünler tüketmeniz elbette önerdiğimiz bir yöntem. Ama tüketim miktarınıza bağlı olaraktan diyet üründe olsa fazla tükettiğinizde pek de masum olamayabilmekteler.

Hızlı yemek yemek
Yemeğinizi ne kadar yavaş, ne kadar uzun sürede çiğnerseniz hem sindirim enzimleri salgılanacak, hem doyduğunuzu hissedecek, hem de kilo artışını da önlemiş olacaksınız.

Sıvı kaloriler
Su dışında içtiğiniz her içecek belli bir kaloriye sahiptir. Diyet süresince içmenizde sakınca gözükmeyen aslında bol kalorili birçok içecek var; karamelli, meyve likörlü, tam yağlı sütle yapılan seçenekler size ekstradan 400-500 kalori sağlarlar.

Dışarıda yemek yemek
Diyet süresince illaki dışarıda bir restoranda yemek yiyeceksiniz ama tercih ettiğiniz yemek her zaman tükettiğinizden çok daha yağlı olabilir, salata masum bir seçimdir ama içine bol soslar ilave edilirse diyet yemek olmaktan çıkar. Bu nedenle seçimleriniz ızgara, buğulama tarzı olsun, salata sipariş verdiğinizde sossuz isteyip siz kendiniz ilave edin.

Diyetisyen Özlem Sert Aydın
www.ozlemsert.com

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3031 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim