• BIST 9530.47
  • Altın 2476.256
  • Dolar 32.4888
  • Euro 34.7781
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

Diyet tatlı tarifi! Özgür Şef

Diyet tatlı tarifi! Özgür Şef
Madem diyetten, yazdan, hafiflikten ve sağlıktan bahsediyoruz, ağzımızın tadı da yerinde olsun diye neler yapabiliriz onlara bakalım bu hafta

Diyet yemeği yapmak kolay. Tuz koymayın, beyaz undan kaçının, yağı azaltın... Böylece hemen her yemek diyet haline dönüşebilir. Ama ya tatlılar? Yaslanın arkanıza, hayatınız değişmek üzere. Sizlere diyet chesee cake tarifi vereceğim.

* 2 litre light süt
*1 adet limon
*1 adet portakal
* 3 kaşık pekmez
* 3 adet yumurta
*1 avuç müsli
* 2 kaşık esmer un

Hazırlanışı: Önce kekimizin peynirini yapalım. Geçen haftalarda peynir tarifi vermiştim, o gün derse gelemeyenler için yeniden vereceğim ama bir şartla; bir daha devamsızlık yapmak yok! 2 litre sütü kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
5 dakika sonra içine 1 limonu sıkıp beklemeye devam ediyoruz (limonu atmayın kabuğu lazım). Kesilmiş sütümüzü bir tülbentten geçiriyoruz ve elde ettiğimiz peyniri yaklaşık 2 saat dinlendiriyoruz. Peki bunun yerine labne kullansak olmaz mı? Olur tabii. Ama böyle daha havalı oluyor. Hem de içinde hiç yağ yok. Peynirimizi robottan geçirip krema kıvamına getiriyoruz.

Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıyoruz. Sarısına pekmezi ilave edip mikserle çırpıyoruz (pekmez miktarını siz ayarlayın). Pekmez yerine bal ya da esmer şeker de kullanabilirsiniz. 2 kaşık esmer unu da ilave edin (isterseniz un ilave etmeyebilirsiniz). Pekmez ve yumurta sarısı tamamen birbirine karıştıktan sonra peynirimizi ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Yumurta beyazını da Noel Baba’nın sakalı gibi bembeyaz olana kadar çırpıyoruz.

Dikkat, bu adım önemli!
Şimdi yumurta beyazını daha önceden hazırladığımız sarısına yediriyoruz. Fakat çok karıştırmayın ve sadece tahta kaşık kullanın. En fazla 10-15 hamlede karışma işlemi bitsin. Pişirme çemberinin içine bir avuç müsliyi dökün (aslında borcam bile olur ama şık olsun derseniz bir pasta çemberi alın), üzerine de önceden hazırladığımız harcı dökün.

Önceden 150 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin (ara sıra çevirin ki eşit kızarsın). Fırından çıkardıktan sonra üzeri biraz çökecektir işte bu çöken bölümü diyet reçel, şekersiz kuşburnu marmeladı ya da kendi yapacağınız bir sosla kaplayabilirsiniz.

Haftaya devam edeceğiz
Artık tatlı krizine girdiğimizde sarılacağımız masum bir tatlımız var ama yine de çok yemeyin ki bir dahaki tatlı krizine kadar yetsin. Bir de diyet yaparken en büyük sorunlardan diğeri kabızlık (elbetteki burada doktorculuk oynayacak değilim, sadece değerli doktorlarımızın bizlere öğrettiği bilgileri kendi stilimle sizlere aktarmak istiyorum). Eğer diyet yaparken kabızlık sorunu çekiyorsanız akşamdan 2 adet kuru incir ve 3 adet kuru kayısıyı 1 bardak suya koyun ve sabah suyunu için. Meyveleri yemeyi de unutmayın. Fakat her gün bu tarif olmaz, biz bunu biraz daha sanatsal hale sokacağız. Lakin devamı haftaya...

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3206 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim