• BIST 9079.97
  • Altın 2325.078
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.9427
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Diyet yaparken de dondurma yiyebilirsiniz

Diyet yaparken de dondurma yiyebilirsiniz
Uzmanlar ise diyet yaparken bile haftada 2-3 kez yenebileceğini söylüyor.

Ankara Özel Güven Hastanesi Dr.Dyt. Evrim Güngör, yaz aylarının en lezzetli gıdalarının başında gelen dondurmayla ilgili merak edilen konulara açıklık getirdi. Dondurmanın un ve şekerle yapılan hamurlu tatlılardan daha düşük bir kalori değerine sahip olduğunu söyleyen Güngör, "100 gram sade Dondurma 190 kkal (kilokalori) içerir. Normal bir külah ise ortalama 25 kaloridir. Dondurma aynı zamanda besin değeri yüksek olan bir tatlıdır. Dondurma içeriğine bakıldığında; karbonhidrat ve proteinle beraber A, B, C, E vitaminleri ile kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineraller bulunur. Önemli bir besin kaynağı olan dondurma, yoğun süt içeriği nedeniyle özellikle çocuğun büyüme ve gelişimine de destek olmaktadır. Dondurma, süt ile kıyaslandığında; karbonhidrat, yağ, protein ve enerji bakımından sütten daha zengindir. Bu nedenle çocukların yaz aylarında kalsiyum gereksinmelerini dondurma ile karşılamak mümkündür" dedi.

DİYET YAPARKEN HAFTADA ÜÇ KEZ

Dr. Dyt.Evrim Güngör, yeterli ve dengeli beslenerek kilosunu korumayı başaran, egzersize gereken önemi veren herkesin dondurma yemesinde hiçbir sorun olmayacağını da söyledi. Güngör, "Dondurma haftada 2-3 kez günlük diyete eklenebilir. Burada önemli olan tüketilen besinlerin sıklığı ve miktarının ayarlanarak günlük diyete eklenmesidir. Zayıflama çalışmalarında ise ara öğün tatlısı olarak kullanıldığında başarılı sonuçlar gözlemlenmiştir. Kilo kontrolü sağlayabilmek için dondurmanızı light olarak tüketebilirsiniz. Bu şekilde yağı ve şekeri kısıtlanmış, daha düşük kalorili bir dondurma tercih etmiş olursunuz. Ancak light olarak tükettiğiniz dondurmanın üzerine fındıki fıstık, çikolata veya karamel sos ekletirseniz dondurmanız formunuza uyumsuz hale gelir. Bu şekilde dondurmanızın kalorisini yaklaşık 100 kkal arttırmış olursunuz" diye konuştu.

DONDURMA MUTLULUK VERİR

Psikiyatri Enstitülüsü Neuroimaging Bilimler Merkezi çalışmasına göre dondurmanın beyindeki keyif bölgelerine etki ederek insanları mutlu ettiğini de belirten Dr. Evrim Güngör, "Diğer çalışmalara göre anksiyete ve depresyonlu hastalara dondurma tükettirildiğinde olumlu sonuçlar alınmıştır. Dondurmanın sade veya meyveli çeşitleri isteğe göre tüketilebilir. Sade veya light sossuz dondurmalar zayıflama ve kilo kontrol diyetleri için daha uygundur. 2 top light dondurma 1 porsiyon meyveye eşdeğerdir. 3 top sade sütlü dondurma ise 1 dilim ekmek, 1 su bardağı süt, 1 porsiyon meyveye eşdeğerdir" ifadesini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3660 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim