• BIST 8876.85
  • Altın 2240.894
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.1251
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Diyetisyen hastalarına örnek olmak için 50 kilo verdi

Diyetisyen hastalarına örnek olmak için 50 kilo verdi
Üniversite son sınıftayken staj başvurularından kiloları nedeniyle olumsuz yanıt alan diyetisyen Meltem Baburcan, bir buçuk yılda 50 kilo vererek, kilo sorunu olan hastalarına örnek oldu.


Aksaray'da, yaptığı işle görünümünün tutarlı olması için bir buçuk yılda 110 kilodan 60 kiloya düşen diyetisyen Meltem Baburcan, fazla kilolarından kurtulmak için kendisine gelen hastalara kısa sürede neler başarabileceklerini tecrübesi ile gösteriyor.

Çocukluğundan beri obezite sorunu yaşayan Baburcan (25), 2010 yılında İstanbul Arel Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünü kazandı.

Üniversite 4. sınıfta bölümüyle ilgili staj yapmak için başvurduğu birçok yerden kilolarından ötürü olumsuz yanıt alan Baburcan, zayıflama kararı aldı. Bir buçuk yılda 50 kilo vermeyi başaran Baburcan, 2 yıldır diyetisyen olarak çalıştığı özel bir hastanede kilo sorunu yaşayan hastaları motive etmek için örnek olarak kendisini gösteriyor.
 

diyetisyen2.jpg


"Meslektaşlarınız bile ön yargı ile yaklaşıyor"

Baburcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Görsel olarak inandırıcı olmayınca kendi meslektaşlarınız bile size ön yargı ile yaklaşıyor. Bu ön yargıyı kırmak istedim. Değişen şey sadece benim görüntüm. Düşüncelerim, beynim, bilgilerim aynı. Sadece görüntümün değişmesi bile insanlar üzerinde çok büyük fark yarattı." diye konuştu.

Kendisi gibi kilo sorunu yaşayan hastaların psikolojisini çok iyi anladığını vurgulayan Baburcan, şöyle devam etti:

"Hastalarımla ilgilenirken onları daha iyi anladığımı düşünüyorum. Çünkü ben obezitenin çocukluğunu, ergenliğini, yetişkinliğini, her halini biliyorum. Hastalarımın yaşadığı hayal kırıklıklarını çok net anlayabiliyorum."

"Hangi diyet uygunsa onu tavsiye ediyor"

Hastalardan Sefa Bilgilioğlu da daha önce kilo problemi yaşadığını ve Baburcan'la tanıştıktan sonra zayıflamaya başladığını dile getirerek, şöyle dedi:

"Meltem Hanım daha önce ciddi anlamda kiloluymuş. Onun bu sorunu yenmeyi başardığını odasının duvarlarına astığı fotoğraflardan gördük. Bizi daha iyi anlayacağını düşündük. İnsanlarda diyet, rejim denildiği zaman ister istemez bir korku oluşuyor. Meltem Hanım bunu daha önce başarmış bir insan olarak bizi daha iyi anlıyor. Ben 2 aydır geliyorum ve ciddi anlamda kilo verdim, vermeye de devam ediyorum. Ezber diyetlerden çok, bize hangi diyet uygunsa onu tavsiye ediyor."


Turan KAZAK
Oğuzhan DEMİRAY
AKSARAY

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6151 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim