• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Diyette Yoksunluk sendromu

Diyette Yoksunluk sendromu
Diyet yaparken "Ya hep, ya hiç" tarzı düşüncelerin insanları öfkeye ittiğine dikkat çeken Banu Kazanç, "Bir dilim pasta da yiyebilirsiniz ama üzerine 20 dakika yürümeniz gerekir" diyor

Kendilerini diyete harfiyen uymak zorunda hissedenlerin, en küçük bir sapmada suçluluk duygusu ile daha fazla yediklerini belirten Diyet Uzmanı Banu Kazanç; diyetlerin bırakılmaması için özel önerilerini sıraladı...

YARISI DOLU!
Diyet listelerinize uymaya çalışın ama mükemmel olmak zorunda değilsiniz, daima bardağın yarısının dolu olduğu algısı ile hareket etmelisiniz.
"Ya hep, ya hiç" tarzı düşünceler, insanları öfkeye iter. Pozitif düşünce tarzını kullanan kişiler ise bu duygularla daha kolay baş eder.
Bir dilim pasta yediğinizde o gün her gün yürüdüğünüz süreden 20 dakika daha fazla yürürseniz; suçluluk duymazsınız!

'ARTIK PARTİSİ'
Restorana gittiğinizde tabağınızdakilerin tamamını yiyemezseniz, paketletip evinize götürebilirsiniz. Evde bir davet verdiğinizde artan yemekleri değerlendirmek için de ertesi gün hemen alternatif bir parti düzenleyin. 'Artık partisi' sayesinde elinizde kalan yemekler ziyan olmasın diye onları yemek zorunda kalmazsınız.
Diyet sürecinde sık sık tartılmayın. Haftada bir gün tartılmanız yeterli olur. Kilo konusunda aşırı kaygılar yaşamak ise sizi ister istemez gerilime itecektir. Başaracağınıza inanmalısınız. Olumlu düşünceler, diyet yaparken başarıyı beraberinde getirir.

PORSİYON HESABI
Diyet yaparken açlıktan ölmeniz gerekmez! Aksine açlık, diyet yaparken en büyük düşmanınızdır.
Çok sık olmamak kaydıyla yasak diye nitelenen yiyeceklerden de küçük porsiyonlarla tüketebilirsiniz. Porsiyon kontrolü birinci önceliğiniz olmalıdır.
Çoğu insan, diyet yaptığı dönemde kızartma, makarna ya da tatlıdan uzak durması gerektiğini düşünür. Bu düşünce sonucunda vücudun algıladığı, yoksunluk sendromu ise diyetinizi bırakmanıza nedeni olur!


KORUMA PROGRAMIYLA VÜCUDUNUZU ALIŞTIRIN
Kilo verenler ve verdikleri kiloda kalmak isteyenler "Hep diyet yapmak zorunda mıyız?" diye sorar. Bu sorunun cevabı "Tabii ki hayır!" Kilo verdikten sonra, 'kilo koruma programını' da öğrenip uygulamak zorundasınız. Böylece yavaş yavaş daha fazla kalori alacak vücudunuz yeni yeme şekline adapte olacak ve kilo almayacaksınız!

İKİ LİTRE SUYA DEVAM
Koruma programı sürecinde yine az ve sık beslenmeye devam etmeli; her şeyden önemlisi su tüketiminizin iki litrenin altına düşmemesine dikkat etmelisiniz. Öğün atlamak ve kahvaltı etmeden güne başlamak yok!
Pişirme yöntemlerine de azami özeni göstermelisiniz. Yemeklerde kızartmalar yerine ızgara, fırında ve buğulama olarak pişirmeyi tercih etmelisiniz.
Kilo koruma programının can alıcı noktası ise kişilerin harcadığı enerji ile uyumlu kalori alması esasına dayanır. Kilosunu korumayı öğrenme sürecinde olan kişilerin günlük tükettikleri besin miktarı, orantılı olarak artırılır.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6301 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim