• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

`Diz protez ameliyatlarından korkmayın`

`Diz protez ameliyatlarından korkmayın`
Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr.Dr. Gökhan Sever, diz protez ameliyatlarında uygun hastalarda çok başarılı sonuçlar alındığını belirterek,

Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr.Dr. Gökhan Sever, diz protez ameliyatlarında uygun hastalarda çok başarılı sonuçlar alındığını belirterek, hastaların bu operasyondan çekinmemelerini istedi.

Sever, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi`nde halka açık konferanslar kapsamında `Dizde Kıkırdak Hastalıkları ve Diz Protez Ameliyatları` konusunu anlattı. Dizde kireçlenme olarak bilinen diz osteoartritinin halk arasında tedavisinin olmadığına yönelik kanı olduğunu hatırlatan Sever, `Bu soruna farklı aşamalarda gerek ameliyatsız, gerekse ameliyat ile tedavi uygulanabilir.` dedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde çok yaygın görülen bu rahatsızlıkta fizik muayene ve radyolojik tetkiklerle tanı konulabildiğini belirten Sever, erken dönemde istirahat, ilaç tedavisi, diz içi enjeksiyonlar ve fizik tedaviden fayda görüldüğünü kaydetti. Kıkırdak hasarını ileri derecede oluşmadığı durumlarda artroskopik ameliyatların, bacak diziliminin bozuk olduğu hastalarda artroskopik ameliyatlara ek olarak osteotomilerin (kemik düzeltme ameliyatlarının) yapıldığını anlatan Sever, `Kıkırdak hasarının çok ileri olduğu hastalarda diz protez ameliyatları uygulanır. Bu ameliyatların hemen hepsinde genel anestezi uygulanmaz. Bundan dolayı hastaların anestezi riski düşüktür.` diye konuştu.

Diz protez ameliyatlarında hastanın ameliyat sonrası anestezinin etkisi geçince kalkıp yürüyebildiğini kaydeden Sever, şöyle dedi: `Özellikle ileri osteoartritli hastalarda diz protez ameliyatlarında çok iyi sonuçlar alınmaktadır. Hastanemizde gerçekleştirdiğimiz bu tür ameliyatlarda başarı oranımız ve hasta memnuniyeti yüksektir. İlk 3 hafta içinde ameliyat ağrıları giderek azalır. Halk arasındaki diz protez ameliyatları ile ilgili yanlış kanı ancak halkı doğru bilgilendirerek ve uygun hastalara doğru ameliyatlar uygulayarak kaldırılabilir. Bu amaçla gerçekleştirilen halka açık konferanslar çok iyi bir amaca hizmet ediyor.` Opr. Dr. Sever, sunumunun ardından katılımcıların sorularını cevapladı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 5927 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim