• BIST 9105.26
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Dizüstü bilgisayarlar da kısırlık tehlikesi!

Dizüstü bilgisayarlar da kısırlık tehlikesi!
Uzmanlar, üreme organlarındaki ısı artışıyla sperm sayısı, haraketliliği ve kaletisende azalma olduğunu belirterek, "dizüstü bilgisayarda ısı artışı yaptığı için erkeklerde kısırlığa neden oluyor" dedi.

Uzmanlar, üreme organlarındaki ısı artışıyla sperm sayısı, haraketliliği ve kaletisende azalma olduğunu belirterek, "dizüstü bilgisayarda ısı artışı yaptığı için erkeklerde kısırlığa neden oluyor" dedi. 

Dr. Elif Ergin, yaptığı açıklamada, üreme organlarındaki ısı artışıyla sperm sayısı, hareketliliği ile kalitesinde azalma olduğunu söyleyerek, "Erkeklerde sperm üretimi vücut normal ısısının 1 derece altında gerçekleşir. Oysa son yapılan araştırmalar, wi-fi kullanan dizüstü bilgisayarlar erkek üreme organlarındaki ısıyı, normal vücut ısısının 2 derece üzerine çıkardığını tespit etti. Fertility and Sterility dergisinde yayımlanan bir deneysel çalışmanın sonucuna göre, eğer bacaklar kapalı bir şekilde kucakta dizüstü bilgisayar ile oturulursa 11 dakika, bacaklar kapalı bir şekilde, koruyucu ped ile oturulursa 14 dakika sonra ve bacaklar açık şekilde koruyucu ped ile oturulduğunda 28 dakika sonra ısı 1 derece artıyor” dedi. 

Ergin, kablosuz internete bağlı dizüstü bilgisayarı ile ilgili yapılan araştırma sonuçlarını şöyle değerlendirdi:

“Bu çalışma kablosuz internete bağlı dizüstü bilgisayar kullanımının erkek spermi üzerine olan etkisinin incelendiği ilk çalışmadır. Araştırma sonucunda radyasyon altında kalan spermlerin ileri hareketlerinde azalma, hareketsiz sperm oranında ise artma tespit edildi. Ayrıca wi-fi'ye bağlı bilgisayara yakın duran spermlerde, yüksek oranda DNA hasarı tespit edildi.”

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3480 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim