• BIST 9524.59
  • Altın 2492.843
  • Dolar 32.5552
  • Euro 34.7123
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Doğru bakımla büyüleyen dudaklar

Doğru bakımla büyüleyen dudaklar
Dudaklarınızın yaşlanmasını istemiyorsanız, ilk iş olarak onları güneşten koruyun. Rujlarınızı güneş koruyuculu olanlardan tercih edin.

Dudaklarınızın yaşlanmasını istemiyorsanız, ilk iş olarak onları güneşten koruyun. Rujlarınızı güneş koruyuculu olanlardan tercih edin. Rujlardaki kimyasallara karşı alerjiniz olduğunu düşünüyorsanız yama testini yaptırın

Hangi kadın dolgun, pürüzsüz ve baştan çıkartıcı dudaklara sahip olmak istemez ki? Medical Park Bahçelievler Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Gökhan Okan, biraz özen ve biraz da önlemle sağlıklı ve estetik dudaklara sahip olmanın mümkün olduğunu söyleyerek, baştan çıkartıcı dudaklar için bakım tüyoları verdi:
Dudaklarımız çevresel faktörlerden çok kolay etkilenir. İklim değişiklikleri, dudak yalama alışkanlığı, kullanılan bazı ilaçlar, yüze uygulanan kozmetik ürünlerin dudaklara temas etmesi, diş hekimlerinin kullandığı dolgu malzemelerinin dudaklara teması ve güzel görünüm kazandırmak amacıyla uygulanan dudak kozmetikleri; dudaklarımızın tahriş olmasına neden olan başlıca etmenlerdir.
Tahriş edici maddeler dudaklarda kızarıklık, gerilme, kanama ve çatlamaya neden olur. Tedavi için öncelikle dudakların tahriş edici maddeyle temasının ortadan kaldırılması gerekir.

TEST YAPTIRIN, ETİKETE BAKIN
Parlatıcılar ve rujlar dudakların parlak ve çekici bir görünüm kazanmasına yardımcı olurlar. Ancak içeriklerinde yer alan maddelere karşı kişilerde alerjik reaksiyonlar gelişebilir. Alerjik reaksiyon kendini dudaklarda kaşıntı, kızarıklık, şişme ve su toplaması gibi bulgularla belli eder.
Rujların içeriğinde çok sayıda madde yer alır. En sık lanolin, balmumu ve rujlara renk veren maddeler alerjiye neden olur. Nelerin dudağınıza alerji yaptığını öğrenmek için yama testi yaptırmanız gerekir. Alışverişe çıktığınızda da alacağınız ürünün etiketine bakıp alerjiniz olan maddeler içermediğinden emin olun.
Dudakların en önemli düşmanlarından biri de güneştir! Güneş ışınlarına uzun süreli maruz kalma sonrasında dudaklarda ciddi zararlar gözlenir. Ağız çevresindeki kırışıklıklar ve dudak çevresi lekelenmeleri, güneşin bu bölgeye vermiş olduğu zararın göstergesidir. Dudaklarınızın yaşınızı ele vermesini istemiyorsanız, kullandığınız ruj ve dudak nemlendiricilerin güneş koruyucu içerenlerden seçmelisiniz.

NEMSİZ BIRAKMAYIN
Dudaklardaki kuruluğu engellemek amacıyla dudak nemlendiricileri kullanılmalıdır. Her kuruluk hissedildiği zaman nemlendirici tekrarlanmalıdır. Nemlendiricilerin içeriklerinde güneş koruyucu içermesine dikkat edilmelidir. Bu şekilde güneşten kaynaklanacak zararlı etkiler de engellenmiş olur. Alt dudakların güneşten, üst dudaklara göre daha fazla etkilendiğini de unutmayın...

PÜRÜZSÜZ OLMALARI İÇİN...
Dudaklarınızın çatlamaması ve kurumaması için çantanızdan dudak nemlendiricinizi eksik etmeyin.
Ruj sürdükten sonra dudaklarınızda kaşıntı, sulantı ve kızarıklık gibi şikayetleriniz oluyorsa ruj içeriğindeki maddeye karşı alerjiniz olabilir. Alerjik maddenin tespiti için yama testi yaptırın.
Test kişinin sırtına alerjik maddelerin yapıştırılıp 48-72 saat sonra değerlendirilmesi prensibine dayanır. Bu süre içinde test materyalleri sırttan çıkartılmamalı ve ıslatılmamalıdır. Test sonucuna göre ruj içeriğinde yer alan madde hastaya belirtilir.
Sabah ve akşam dudaklarınızı yumuşak bir fırçayla ovun. Böylece yüzeysel dudak peeling'i yapmış olacaksınız.
Dudak makyajını temizlemeden kesinlikle uyumayın.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3322 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim