• BIST 8977.96
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

Doğru makyajla her kadın güzel!

Doğru makyajla her kadın güzel!
Bakımlı kadın güzeldir denir hep… Ama önemli olan bakımdan ne anladığımız. Doğru renkler ve dokunuşlarla güzelliğinize güzellik kadın!

Maskara sürmek
Maskara sürmek için kullanacağınız maskara fırçasını iyi belirlemelisiniz. Maskara fırçanız kıvrık yay biçiminde olmalıdır. Maskaranızı üç aşamada sürmelisiniz. İlk uygulamada, kirpiklerinizi birbirinden ayırmalısınız. İkinci aşamada, kirpiklerinize dolgunluk kazandırma işlemine geçmelisiniz. Bunun için kirpiklerinize ortadan başlayarak uca doğru maskarayı uygulamalısınız. Üçüncü aşamada, maskara ile dolgunlaştırdığınız kirpiklerinize uzun ve çarpıcı bir görünüm kazandırmalısınız. Üç kat maskarayı sürerken, her bir uygulamadan sonra birkaç dakika beklemelisiniz. Böylece maskara yapışmaz ve dağılmaz.

Fondöten fırçası
Eğer güzel bir makyaj istiyorsanız, fondöteni fırçayla ya da süngerle sürmelisiniz. Sıvı fondötenler genelde pompalı olur. Bu tür fondötenleri bir yere biraz döküp, fırçayla yüzünüze yedirmelisiniz. Eğer top fırça kullanıyorsanız, fırçayı hafif darbelerle fondötene dokundurup, dairesel hareketlerle yüzünüze uygulamalısınız. Eğer stick formda bir fondöten kullanacaksanız, nemli bir süngerle yüzünüze maske sürer gibi uygulama yapmalısınız.

Göz makyajı
Makyajın en can alıcı bölümlerinden bir göz makyajıdır. Ne de olsa gözler ruhun aynasıdır... Biraz makyaj, ruhunuzun Eklerini aynaya, daha da önemlisi çevrenize yansıtmanıza yardımcı olur.

Eyeliner
Dramatik bir görünüm için, sıvı şekildeki eyeliner'ı kullanabileceğiniz gibi daha yumuşak bir görüntü için kalem şeklinde bir eyeliner'ı da tercih edebilirsiniz. Eyeliner'ı çok ince uçlu bir fırçayla sürmelisiniz. İşlemi yaparken, aşağıya doğru bakarsanız daha düzgün bir çizgi çekebilirsiniz. Göz kapağınızdaki kirpiklerin dibine mümkün olduğunca yakın bir çizgi çekmek daha doğal bir görüntü oluşturur. Çizgiyi dışa doğru çok fazla uzatmamalısınız.

Dudak makyajı
Dudaklarınızın güzel görünmesini istiyorsanız onları, rujunuza uygun renkte bir dudak kalemiyle, doğal çizgisinin tam üstünden çevreleyin. Koyu renkler dudaklarınızı olduğundan daha küçük gösterir. Koyu renk kullanmak zorundaysanız, dudaklarınızın ortasına daha açık bir renk kullanabilir veya parlatıcı sürebilirsiniz.

Göz farı
Göz farı uygulamasında üç ton kullanmalısınız. Orta tonlar doğallık, açık tonlar parlaklık ve koyu tonlar kontur için gerekli. İlk olarak göz kapağınızın üzerine, orta tondaki göz farını uygulayın. Orta tondaki farlar; gümüş rengi, kahverengi, altın rengi olabilir. Eğer biraz daha etkileyici bir makyaj istiyorsanız, o zaman yeşil ve mavi tonları da kullanabilirsiniz. Göz kapağının bittiği çizgiye koyu tonlarda bir far rengi seçebilirsiniz. Renk seçerken koyu kahve, gri tonlarını kullanabilirsiniz. Kaşınızın alt tarafına ise daha açık tonları sürmelisiniz. Vanilya ya da beyaz renk doğru olabilir.

Dudak kalemi

Dudak kalemi, dudakları belirginleştirir ve dudak çevresi net olarak ortaya çıkar. Çok ince bir uçlu bir kalemle, dudaklarınızı çevrelemeye dikkat edin. İşlemi dudak çizginizin dışına biraz taşırarak yaparsanız, dudaklarınız daha kaim görünür. Dudak kaleminin renginin, rujunuzla aynı tonda olmasına da dikkat etmelisiniz.

Kalıcı olması için
Rujunuzu sürmeden önce dudaklarınıza biraz fondöten sürüp pudralamalısınız. Bir kat ruj sürdükten sonra fazlasını almak için iki dudağınızın arasına bir kâğıt mendil koyup dudaklarınızı bastırarak kapatıp, ikinci katı uygulamalısınız.

Yüz
Yüzünüzü değiştirecek en önemli uygulamalardan biri de fondöten sürme işlemidir. Fondöten alırken, elinize fondöteni sürerek rengine bakmak yerine, cildinize uygulama yapın. Ayrıca cilt tipimiz de fondöten seçiminde önemlidir. Eğer yağlı bir cilde sahipseniz sıvı fondötenlerden kaçmalı, stick olanları tercih etmelisiniz.

Püf noktası
Parlak dudaklar
Pek kalıcı olmayan dudak parlatıcıların yerine, dudaklarınıza vazelin sürebilirsiniz. Hem parlaklık daha kalıcı olacak, hem de dudaklarınız yazın güneşten, kışın da soğuktan korunmuş olacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1912 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim