• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 24 °C

Doğu Akdeniz'e onkoloji hastanesi yatırımı

Doğu Akdeniz'e onkoloji hastanesi yatırımı
Mersin Üniversitesi, bölgedeki ihtiyacı karşılamak ve Doğu Akdeniz'in sağlık turizminden daha çok pay alması için tam donanımlı bir onkoloji hastanesi açmayı hedefliyor.

SEZGİN PANCAR - Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, bölgedeki ihtiyaca cevap verebilmek ve Doğu Akdeniz'in sağlık turizminden daha çok pay almasına katkı sağlamak adına bir onkoloji hastanesi kazandırmayı planladıklarını bildirdi.

Çamsarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrenciler ve akademisyenlerle birebir iletişim kurup, ortak bir bağ oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu bağı kent geneline yayarak, üniversiteyle şehrin ortak hareket etmesini amaçladıklarını anlatan Çamsarı, bunun için çok sayıda proje geliştirdiklerini kaydetti.

Çamsarı, Çiftlikköy Yerleşkesi'ndeki MEÜ Tıp Fakültesi'ni de "ayağa kaldırmak" istediklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Yaklaşık 16 yılda tamamlanan hastanemizdeki sorunlar, hastanenin taşınmasıyla daha da arttı. Son 6 ayda 30 milyona yakın negatife geçtik. Temel sorunların yanı sıra özel sorunlar da var. Her ne olursa olsun burayı ileriye götürmemiz şart. Ayağa kaldıramadığınızda, üniversitenin bilim ve araştırma çalışmalarının büyük bir kısmı buradan karşılandığı için bütün üniversitenin araştırma faaliyetleri etkileniyor. Personel eksiği gibi sorunlarımız da var. Bu sorunları çözmemiz lazım ki patinaj yapan teker diş tutsun."

Kente bir onkoloji hastanesi kazandırmak için çalışmalara başladıklarını aktaran Çamsarı, "Onkoloji hastaları için üniversite hastanemizdeki ve devlet hastanesindeki birimler yetersiz. Bu nedenle bir onkoloji hastanesi yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Çamsarı, Mersin'in nüfusunun 2 milyona yaklaştığını ve bölgenin sağlık turizmi alanında ilerleme isteği göz önüne alındığında, onkoloji hastanesinin büyük bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"En büyük yapısal projemiz olan bu hastanemizi 3-4 yıllık bir süreç içerisinde hayata geçirmek istiyoruz. Hem hastalarımız hem de hocalarımız için güzel gelişmeler yaratacak hastanemiz için önce uygun bir alan bulup hemen temelini atmayı hedefliyoruz. Üniversitemizdeki hocalarımız, hastanede iyi işler başaracaktır. Tabi ki böyle önemli bir çalışma için desteğe ihtiyacımız olacak. Bu konuda kentin ileri gelenleriyle temaslarımız, ayrıca da hibe bulmak için de çalışmalarımız olacak."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5852 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim